Hoe overleef je zwangerschapssymptomen?

Zwangerschapssymptomen, hoe vervelend ook… je bent niet de enige die hier last van heeft. De kans is aanwezig dat je hier mee te maken gaat krijgen tijdens de zwangerschap. Je hebt natuurlijk alles over voor je kleintje in je buik, maar hoe overleef je zulke zwangerschapssymptomen? In deze blog geven wij een aantal tips, die de symptomen hopelijk dragelijker maken.

zwangerschapssymptomen

Plan rustmomenten in

Tegenwoordig staat iedereen continu aan. Grote kans dat je verwacht dit ook te kunnen tijdens je zwangerschap. Maar na een kleine wandeling kan het toch net voelen alsof je een hele marathon hebt gelopen. Het is goed om te beseffen dat tijdens de zwangerschap niet alles gaat zoals je normaal gewend bent. Plan daarom rustmomenten in, zodat je te veel druk voor kunt zijn. Ontspan en doe waar jij zelf helemaal relaxt van wordt. Ga in bad, lees een boek, drink een kop thee, doe een aantal yoga oefeningen of kruip op de bank voor een Netflix-serie, it’s all good! Een rustmoment plannen is de sleutel voor totale ontspanning.  

Luister naar je lichaam

Ben je meer vermoeid? Heb je last van je rug? Ben je misselijk? Of gaat het gewoon even niet zoals jij wilt? Dan is het goed om naar je lichaam te luisteren en even wat rustiger aan te doen. Een zwangerschap is hard werken voor je lichaam. Er groeit nota bene een wondertje in jouw buik. Je kunt in het begin van de zwangerschap al last krijgen van zwangerschapssymptomen, schaam je hier vooral niet voor en neem je rust. 

Deel je verhaal

Af en toe is het heerlijk om tegen een vriendin, je zus of je moeder te klagen. Het is ook allemaal niet niks, een zwangerschap. Ben je in dezelfde periode samen als een vriendin? Dan is het al helemaal eens goed om met elkaar te kletsen. Misschien heb jij nog wel hele goede tips voor jouw vriendin die zij kan gebruiken of misschien weet je vanaf nu dat jij het helemaal anders aan gaat pakken door die ene gouden tip! Naast gezelligheid is het ook heel fijn om ervaringen met elkaar te delen. 

Vraag om hulp 

Hoe lastig we het soms ook vinden: vraag eens wat vaker om hulp! Je moet in het dagelijks leven al genoeg doen, tijdens een zwangerschap kan dit wellicht net te veel voor je zijn. Vraag je partner om hulp of misschien zijn er wel familieleden die je kunnen helpen. Je hebt voor nu wel even een belangrijkere klus en dat is zorgen voor jezelf en je kleintje. 

Kortom: luister goed naar je lichaam en zorg dat je regelmatig even een moment voor jezelf inplant. De zwangerschapssymptomen blijven lastig, maar zijn hierdoor hopelijk wel een stuk dragelijker. Meer tips over de zwangerschap of het organiseren van een babyshower? Check dan zeker naar een van onze andere blogs!

Check hier onze andere blogs!