Verrassing! Jouw vriendin, nicht, tante, schoonzusje of … is zwanger én daarom wil jij graag een babyshower organiseren. Een fijne middag of gezellige avond met vriendinnen en familie waarbij de komst van het kindje volledig in het teken staat. Wij geven 6 tips over het organiseren van een onvergetelijke babyshower. Want zeg nou zelf, dit mooie moment wil je toch niet missen?

Houd het organiseren van de babyshower stil

Vaak wordt een babyshower als verrassing georganiseerd voor de moeder in spe. Een verrassing is super leuk en toch ook wel een beetje spannend. Wie nodigen we uit? Wat gaan we doen? Waar organiseren we de babyshower? Vraag hulp aan de partner van de aanstaande moeder, een familielid of andere vriendinnen. Zij kunnen vast en zeker helpen bij het maken van deze keuzes.

Wanneer is de moeder in spe uitgerekend?

Heb je de uitrekendatum kunnen achterhalen? Dan kun je aan de slag met het organiseren van de babyshower. Er zijn geen strikte regels, maar een goed moment om een babyshower te organiseren is als de aanstaande moeder tussen de 25 en 32 weken zwanger is. De meeste vrouwen zijn rond die periode nog goed mobiel, ervaren weinig klachten en hebben nog voldoende energie. 

Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de genodigden op tijd weten wanneer de babyshower zal plaats vinden. De datum kunnen genodigde gelijk reserveren in hun agenda!. Iedereen is vaak erg druk en op deze manier voorkom je vele afmeldingen. Is de aanstaande moeder in haar laatste fase van de zwangerschap? Houd er dan rekening mee dat de babyshower niet te lang duurt. Het kan namelijk best vermoeiend zijn.

Wie nodigen we uit?

En dan komt de volgende vraag… Wie nodig je uit? Neem de behoefte van de aanstaande moeder mee in je besluit. Vindt ze het leuk om zoveel mogelijk mensen om zich heen te hebben of is ze liever met een klein gezelschap? Ben je eruit? Zorg er dan voor dat je de gastenlijst kunt aanvullen met contactgegevens. Zoals eerder aangegeven is het aan te raden om de partner of een familielid te betrekken bij de organisatie. Dit helpt jou bij het organiseren doordat je alles makkelijk kunt afstemmen.

Laat je inspireren

Bij een feestje hoort natuurlijk versiering. Vaak worden babyshowers georganiseerd in een bepaald thema. Gebruik bijvoorbeeld Instagram om inspiratie op te doen en bekijk waar je de versiering kunt aanschaffen. Er zijn bedrijven die de decoratie van A tot Z kunnen verzorgen. Vier je de babyshower thuis en doe je liever alles zelf? Zorg er dan voor dat je van tevoren met genoeg mensen bent om de versiering aan te brengen. Houd rekening met de wensen van de aanstaande moeder. Peil van tevoren wat ze mooi zou vinden en wat absoluut niet. 

Houd rekening met de wensen van de moeder in spe

Activiteiten tijdens de babyshower? Bedenk van tevoren welke activiteiten passen bij de aanstaande moeder en houd rekening met wat zij leuk vindt. Van spelletjes tot een high tea. Houd er ook rekening mee dat bepaalde klachten kunnen optreden tijdens een zwangerschap. Het kan voorkomen dat ze niet overal aan mee kan doen. Zonde! Zeker als je hier vooraf zoveel tijd in hebt gestoken. Een goede voorbereiding is essentieel.

Bepaal tijdig de locatie

Je kunt ervoor kiezen om de babyshower ergens op locatie te organiseren. Bijvoorbeeld in een restaurant of zaal waar je met iedereen terecht kunt. Vaak bieden deze locaties verschillende mogelijkheden aan voor het organiseren van een babyshower. Wordt de babyshower bij iemand thuis georganiseerd? Dan kan je ervoor kiezen om de touwtjes zelf in handen te nemen. Wellicht zijn er meerdere genodigden die je hierbij kunnen helpen. Het is goed om vooraf te bedenken welke hapjes en drankjes je wilt verzorgen. Door het maken van een planning en checklist weet je zeker dat je niets vergeet. 

Al met al zijn er genoeg mogelijkheden om de babyshower van de aanstaande moeder perfect te organiseren. Zolang je vooral rekening houdt met de behoeften van haar, zal het zeker goed komen. Wil je meer inspiratie opdoen voor het organiseren van een babyshower? Check dan ook even onze andere blogs.