Babyshowers door de jaren heen 

Leuk zo’n babyshower! Maar wat is de geschiedenis van de babyshower eigenlijk? Is dit mooie feest over komen waaien vanuit India? Familie en vrienden zetten tijdens deze variant van de babyshower de toekomstige moeder in het zonnetje. Of Is dit feest ontstaan in Amerika door een Duitse immigrant? Hij voerde zijn beroep als zilversmid en handelsman uit in New York. De zilveren goederen verkocht hij met name aan welgestelde gezinnen. Deze welgestelde gezinnen waren in die tijd vaak op zoek naar een geschikt cadeau voor de geboorte van een kindje. Door het te laten graveren, kreeg het een persoonlijke touch. Wat de voorgeschiedenis ook mag zijn, sinds een paar jaar zijn ook in Nederland de babyshowers niet meer weg te denken.

Amerikaanse babyshowers

Een babyshower mag in Amerika haast niet ontbreken wanneer je een aanstaande moeder bent. Het is een feest waar je voornamelijk met vriendinnen bij elkaar komt om de geboorte van het kindje te vieren. Met versiering, hapjes, drankjes en diverse spelletjes wordt de aanstaande moeder verrast. In Amerika wordt de babyshower vaak groots uitgepakt. Traditioneel werd een babyshower alleen gevierd bij de geboorte van het eerste kindje. Tegenwoordig is dat vaak niet meer zo, ook bij eventuele andere zwangerschappen wordt er een babyshower georganiseerd. Wij vinden het enig! Babyshowers in Nederland

Tegenwoordig zijn ook steeds meer Nederlanders bekend met het fenomeen. In Amerika wordt een babyshower op een uitgebreide manier gevierd. In Nederland pakken we een babyshower meestal iets rustiger aan. Met cadeautjes, leuke spelletjes en lekkere hapjes en drankjes kun je er al een gezellige dag van maken en de aanstaande moeder in de watten leggen. Ook in Nederland worden babyshowers tijdens meerdere zwangerschappen gewoon gevierd. 

Do’s en don’ts 

Ja, nu zul je misschien denken… Is er ook een etiquette voor een babyshower? Echt strenge regels zijn er gelukkig niet. Er zijn wel diverse tips die je kunnen helpen bij het organiseren van dé perfecte babyshower voor jouw vriendin, zus, nichtje of dochter. Benieuwd naar onze tips en weetjes? Wij lichten ze hieronder toe.

  1. Laat de aanstaande moeder nooit zelf de babyshower organiseren.
  2. Officieel hoort jouw beste vriendin de babyshower te organiseren, maar regels zijn er om gebroken te worden dus doe vooral wat goed voelt!
  3. Houd rekening met de behoeftes van de aanstaande moeder.
  4. De laatste, maar misschien wel belangrijkste tip: heb plezier en geniet en zorg dat de aanstaande moeder dit ook zeker doet!

Ben je helemaal enthousiast over babyshowers? Bekijk dan eens deze blog over hoe je een babyshower organiseert.

Check hier onze andere blogs!