Zo laat je je babyshower taart aansluiten op een thema

Bij een babyshower is een taart onmisbaar. Taart is niet alleen lekker, het kan ook sfeer toevoegen aan het feestje. Hierbij is het leuk als de taart aansluit op het thema van de babyshower. Je kunt het zo gek niet bedenken en in elke vorm en kleur is een taart beschikbaar. Ben jij een ster in de keuken en houd je van bakken? Dan is het leuk om je eigen babyshower taart te maken! Wanneer je geen bakkoning- of koningin bent of minder tijd hebt, kun je natuurlijk ook een taart bestellen. Maar hoe sluit je de taart goed aan op het thema? Wij geven een aantal leuke voorbeelden!

Jongen of meisje

Is de aanstaande moeder in verwachting van een meisje? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om de kleur roze centraal terug te laten komen. Zowel in de decoratie, maar ook in de taart!  Je kunt op verschillende manieren de babyshower taart roze maken. De ingrediënten zijn bepalend voor de kleur van de taart. Bij een roze babyshower taart kun je gebruik maken van rode vruchten, zoals aardbei, framboos en kersen. Wanneer je deze mixt met slagroom krijg je een roze mousse, is het perfect voor de vulling! Voor de buitenkant van de taart kun je prima uit de voeten met rolfondant. Dit wordt geproduceerd op basis van suiker en is perfect voor het bekleden van jouw taart. Hierdoor krijgt je taart een fel roze look!

Het kan iets lastiger zijn om een babyshower taart blauw te maken. Er zijn namelijk minder vruchten en ingrediënten blauw. Je kunt blauwe bessen en bramen mixen met slagroom om een blauwe vulling te krijgen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om voedingskleurstof te gebruiken. Dit is een soort siroop die je door de ingrediënten mixt. Ook voor een blauwe babyshower taart is rolfondant ideaal om een fel blauwe taart te creëren. Wil je liever een andere kleur gebruiken? Geen probleem, rolfondant en voedingskleurstof is namelijk in meerdere kleuren verkrijgbaar!

Babyshower taart decoratie

Uiteraard zijn er nog veel meer thema’s dan blauw en roze. Hier kun je met decoratie goede invulling aan geven. Denk aan een kroontje bij een royal thema of confetti sprinkles bij een festival thema. Een ander voorbeeld is een beertje op de taart, wanneer je een jungle of dieren thema hebt. De mogelijkheden zijn eindeloos met strooisels en decoratie. Daarnaast kun je met spuitzakken ook mooie figuren en teksten op de taart schrijven. Met rolfondant of marsepein kunnen bloemen, slingers en sterren worden gevormd. Zo kun je voor elk thema vormen maken om je taart te pimpen.

Wat je ook kunt doen, is de vorm van de taart aanpassen op het thema. Een veelvoorkomende vorm voor een babyshower taart is een zwangere buik. Dit is een ronde taart met een jurk gedecoreerd, waardoor het op een romp lijkt. Hierbij kun je voetafdrukken van de baby toevoegen als leuk detail. De jurk kan in de kleuren van het thema worden gemaakt. Super leuk! 

Deel jouw taart!

Wij zijn erg benieuwd jouw thema taart. Hopelijk hebben wij jou kunnen inspireren! Deel een foto van jouw taart op instagram en tag @123babyshower! Wil je liever geen taart, maar kleine zoete hapjes? Dan kun je gaan voor een cake of cupcakes! Inspiratie nodig? Bekijk dan onze recepten!

Check hier onze andere blogs!