Wat je nodig hebt voor jouw babyshower thema

Een nieuw leven mag goed gevierd worden en dat kun je het best doen met een babyshower! Bij het organiseren van een babyshower komt nog wel het een en ander kijken. Wie ga je uitnodigen en waar ga je het vieren? Denk bij het organiseren van een babyshower ook aan een origineel babyshower thema. Dit helpt je feest aan te kleden op een Pinterest proof manier en zet de toon voor jullie onvergetelijke dag! Natuurlijk trek je je thema helemaal door: van de uitnodiging tot de decoratie, hapjes en eventuele bedankjes. Is het geslacht van de baby bekend? Dan kun je kiezen voor een babyshower roze of babyshower blauw, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om de kleur neutraal te houden zoals bijvoorbeeld een beige of goud thema voor de babyshower. Wij geven je alle babyshower thema tips die je nodig hebt: Welke thema’s trending zijn, de thema checklist en nog heel veel meer. Meer weten? Bekijk gauw de tips hieronder!

Wat heb je nodig voor een babyshower in het roze?

Je kunt tegenwoordig heel veel leuke roze babyshower decoratie scoren. Denk hierbij aan: ballonnen, slingers, pompons, taarttoppers, servetten, sjerp, speciaal servies, bakjes, bekers en nog veel meer! Je kunt alles in teken van je toekomstige kleine meid zetten met prachtige roze kleuren, maar ook uitpakken met een glamoureus gouden, jungle of dieren! Je kunt ook een versieringspakket kopen voor de roze babyshower. Dit scheelt je veel tijd en moeite. Alle benodigdheden voor de decoratie heb je dan in huis! Vind hier nog meer te gekke babyshower thema inspiratie! 

Babyshower in blauw: voor de stoere jongetjes

Met ballonnen kun je een hoop als het om versiering gaat voor jouw toekomstige kleine vent! Maak leuke trosjes of bindt ze juist samen tot een boog of decoratiestuk dat je op kunt hangen. Ben je niet zo creatief, ga dan op zoek naar hulp. Wil je de babyshower helemaal over de top laten versieren door een pro? Dan zou ik een ballonnenboog bestellen of laten maken! Er zijn in Nederland steeds met creatievelingen die deze dienst aanbieden. Van het maken tot een enkele ballonnenboog of plafond decoratie stuk tot het compleet versieren van de hele babyshower locatie. Superhandig, want zo kun jij alles uit handen geven terwijl je op de dag zelf niet van hot naar her rent om alles klaar te zetten!

Een rustige babyshower: babyshower pastel

Lichtroze, lichtblauw, mint, lichtgeel en lavendel: met de combinatie van deze pastel kleuren kun je eigenlijk niet de fout ingaan. Met pastel kleuren creëer je al snel een lieve, zoete en frisse sfeer op een babyshower. Een pastel thema past er goed bij dit seizoen! De zachte tinten ogen lieflijk. Bovendien kun je er een aantal met elkaar combineren voor een zoete table setting, decoratie en babyshower taart! Met een aantal items kun je al snel de juiste sfeer in de versiering neerzetten. Pastelkleurige folie cijfers zijn altijd een goed idee! Zet de letters neer of hang ze op een prominente plek en je hebt direct een mooie basis.

Babyshower beige: kies voor diertjes!

Met een beige thema kan je een heel mooi dierenthema organiseren! Denk hierbij bijvoorbeeld aan beren. Wat zijn het toch lief ogende, zachte, mooie dieren! Dat vinden wij in ieder geval. Jij hopelijk ook, want het is een erg leuk thema voor je babyshower. Overal beren knuffels en andere decoratie. Om de gasten van de babyshower een aandenken te geven, is het leuk om iedereen een klein beertje mee te geven als de babyshower afgelopen is. Kortom, een onvergetelijke dag!

Voel je koninklijk met een babyshower in het goud

Voel je koninklijk tijdens de babyshower door dit prachtige thema. Meestal wordt er gekozen voor de kleuren blauw en goud als er een jongen verwacht wordt en roze en goud als er een meisje op komst is. Als de aanstaande moeder een meerling verwacht met verschillende geslachten, kun je kiezen voor een combinatie van blauw en roze, maar met dit thema is het mooier om voor één kleur te gaan naast goud, zoals paars. Zet een aantal heerlijke kleine hapjes op tafel voor de gasten, zodat zij hier op een chique manier van kunnen genieten. 

Thema checklist: denk aan deze details! 

Heb je je keuze gemaakt uit een babyshower thema? Leuk! Tijd voor de fun part! Voer het thema in alle details en onderdelen door van de babyshower, denk aan: 

 • Babyshower uitnodiging 
 • Tafelsetting: van servetjes tot linnen tot bloem arrangementen 
 • Servies en servetjes 
 • De mogelijkheid om je foto’s gemakkelijk af te drukken
 • Menukaarten 
 • Hapjes en babyshower taart 
 • Decoratie: ballonnen, slingers, lampionnen 
 • Babyshower invulboek
 • Activiteiten en babyshower spelletjes
 • Photobooth items 
 • Cadeaus/inpakpapier 
 • Bedankjes

Voor een checklist die verder gaat dan het thema, verwijzen je door naar onze algemene checklist!

Heb jij een geweldige babyshower gehad met een superleuk thema? (Of ben je deze nu aan het plannen?) Stuur de mooiste foto’s van deze onvergetelijke dag naar info@123babyshower.nl en vergeet niet je socials of website erbij te vermelden! Wie weet sta jij binnenkort op 123Babyshower.nl!

Check hier onze andere blogs!