De beste locaties voor een onvergetelijke babyshower

Iedere vrouw droomt stiekem van een sprookjesachtige babyshower. Dit begint bij een prachtige babyshower locatie. Gelukkig hoef je niet iedereen over te vliegen naar Dubai om het onvergetelijk te maken (al scoor je daar waarschijnlijk wel punten mee). Een babyshower thuis, een babyshower buiten of een babyshower in een restaurant kunnen ook super zijn, zolang je rekening houdt met de juiste zaken. Gelukkig zijn wij er om je daarbij te helpen!


Ben je op zoek naar een locatie in een specifieke stad? Vind ze met de knoppen hieronder!

Locaties babyshower

Vier de babyshower gewoon lekker thuis

Babyshowers worden vaak bij de aanstaande moeder thuis gegeven. Dit geeft het organisatieteam voldoende tijd om de locatie prachtig te versieren en het zo gek mogelijk te maken. Daarnaast is het makkelijk voor de mom to be, aangezien ze alleen even met een smoesje de deur uit moet en verder niet hoeft te reizen. Een babyshower thuis is meestal gecombineerd met een lunch of high tea, zodat deze de hele middag kan duren. Het is hierbij natuurlijk belangrijk om lekkere hapjes en drankjes te verzorgen. Zorg daarnaast dat er genoeg ruimte is voor spelletjes.

Het is gebruikelijk om een babyshower aan het begin van het derde trimester te organiseren. Denk eraan dat een aanstaande moeder vaak niet te lang kan staan. Zorg voor voldoende zitgelegenheid zonder dat ze hiermee het feestje mist. Dit kan bijvoorbeeld door met zijn allen aan een lange, versierde tafel te gaan zitten. Daarnaast is het handig om een extra tafel te hebben waar de cadeaus kunnen worden uitgestald. Is het niet mogelijk om het bij de aanstaande moeder te vieren? Kijk dan of het bij een van de gasten kan. Het belangrijkste is dat er rekening wordt gehouden met de aanstaande moeder en dat er genoeg ruimte is om de dag onvergetelijk te maken!

Je babyshower vieren in een restaurant

Een restaurant kan de ideale babyshower locatie zijn. Sommige restaurants bieden speciale deals aan, bijvoorbeeld met een high tea. De hapjes zijn dan volledig in afgestemd op het thema. Denk bijvoorbeeld aan roze of blauwe babyshower cup cakes (al kan je deze ook makkelijk zelf maken). Dit kan van tevoren worden afgestemd, waardoor je er op de dag zelf geen moment mee bezig hoeft te zijn en lekker kan genieten van de feestelijke activiteit. De deals zijn vooral prettig als je zelf weinig tijd hebt om de babyshower voor te bereiden. Je hoeft geen eten en drinken klaar te maken, geen versiering te regelen en geen spelletjes op te zetten.

Gelukkig kun je ook terecht bij restaurants die geen babyshower arrangement hebben. Huur simpelweg een tafel of een ruimte af in een restaurant en zorg zelf dat je iets eerder aanwezig bent om de boel te versieren. Vertel de aanstaande moeder dat jullie uit eten gaan en verras haar met een prachtige roze of blauwe babyshower.

Heerlijk in de buitenlucht

Je hebt natuurlijk geen invloed op het weer, maar als je de babyshower buiten kan plannen, geeft dat extra sfeer. De foto’s zijn vaak mooier en je kan er het thema perfect op laten aansluiten. Denk bijvoorbeeld aan een jungle thema, een boerderijenthema of een bloementhema! Naast het weer zijn er nog een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij een babyshower in de open lucht. Zorg bijvoorbeeld altijd voor een alternatief. Mocht het weer tegenzitten of het om een andere reden niet buiten kunnen, dan kun je altijd uitwijken naar een andere babyshower locatie. Als de tuin groot genoeg is, kun je ook een partytent huren. Zo kun je nog steeds in de frisse lucht staan en blijf je droog als het toch even gaat plenzen.

Andere babyshower locaties

Een andere creatieve locatie voor een babyshower is bijvoorbeeld een botanische tuin. Met mooi weer is dit natuurlijk een prachtige locatie en de natuur is op zichzelf al prachtige versiering. Hier kun je meestal een ruimte huren in de vorm van een serre, waardoor je met de genodigden zowel binnen als buiten kunt zitten. Denk er wel aan dat dit populaire locaties zijn voor verschillende festiviteiten en dat het zaak is om op tijd te reserveren.

Nog een babyshower locatie die misschien wat minder voor de hand ligt, is het strand. Nou lijkt het ons geen verstandig idee om met taart, versiering en cadeaus in het zand te staan, maar strandtentjes zijn wel echt een leuke optie! Deze hebben schermen die de wind tegenhouden en die je zelf kunt versieren. Ideaal voor een summer- of vakantiethema.

Wil je echt uitpakken met je babyshower locatie? Kijk dan eens naar een kasteel! Dit is de plek om er echt een sprookjesachtige babyshower van te maken! Er zijn in Nederland (en net over de grens) genoeg kastelen die zo’n ruimte verhuren. Je kan de ruimte helemaal aanpassen naar jouw thema en van de prachtige omgeving genieten als het lekker weer is.

Bonus: nog wat laatste tips

Op welke locatie de babyshower ook is gepland, dit zijn enkele tips om het te laten slagen:

Zorg dat de aanstaande moeder er geen werk aan heeft

Het leukste is natuurlijk om het als verrassing te organiseren, maar het is sowieso niet de bedoeling dat de aanstaande moeder hier zelf werk aan heeft. Die heeft al genoeg te regelen voor de geboorte. 

Zorg bij het organiseren altijd dat er ruimte is voor uitloop

Of het nu thuis is of op locatie, wat je niet wilt hebben is dat je ergens weg moet terwijl het feest nog in volle gang is. Het is goed om een tijdsplanning te maken, maar flexibiliteit hierin is key.

Spreek goed af wie wat regelt

Het is veel werk om een goede babyshower te organiseren. Het worst case scenario is dat je er op de locatie achter komt dat je zaken mist. Daarom is het belangrijk om een goede verdeling te maken in alles wat er geregeld moet worden. Maak ook altijd duidelijke afspraken als je de babyshower in een restaurant of op een locatie houdt. Het is vervelend als er achteraf nog onvoorziene kosten verschijnen. Maak daarom van tevoren een babyshower checklist!

Zorg dat er vervoer geregeld is van en naar de babyshower locatie

Het is nooit leuk om alleen op een feestje te verschijnen, maar bij je eigen babyshower is dit natuurlijk helemaal not done. Zorg ervoor dat de mom to be wordt opgehaald en thuisgebracht, zodat zij hier zelf niet over na hoeft te denken.

Last but not least

Het belangrijkste bij het kiezen van een geschikte babyshower locatie, is dat het past bij degene voor wie de babyshower gepland wordt. Kies een locatie waarvan je weet dat de aanstaande moeder zich op haar gemak voelt en waar ze niet te ver voor hoeft te reizen. Niet iedere vrouw voelt zich fijn in een chique restaurant. Het belangrijkste is dat het een geslaagde dag wordt en het kiezen van een goede babyshower locatie draagt hier zeker aan bij.

Check hier onze andere blogs!