Hapjes voor de babyshower

Een babyshower is niet compleet zonder échte babyshower hapjes. Van al dat geklets, die spelletjes en babyshower activiteiten krijg je namelijk trek! Jij en je vriendinnen moeten tussendoor dus wel kunnen genieten van wat lekkernijen. Er is dan niks leukers dan lekkere hapjes in babyshowerstijl. Die kun je kant-en-klaar kopen, maar het is natuurlijk nóg leuker om ze zelf te maken. Dan kun je er zelf voor zorgen dat er voor ieder wat wils is! 

 

Helemaal onderaan de pagina geven we je nog wat extra tips! Zo zie je niets over het hoofd.

Hartige hapjes

Zoete hapjes

Cupcakes

Taart

High tea

Hartige hapjes

Hartige hapjes zijn onmisbaar op een babyshower. Serveer deze tussen de activiteiten door of tijdens de borrel! We vertellen je graag meer over hartige babyshower hapjes.

Zoete hapjes

Naast hartige hapjes, zijn zoete hapjes ook onmisbaar op een feestje van de toekomstige mama! Je kunt dan denken aan chocolade, maar ook aan fruit! We helpen je graag met wat inspiratie.

Cupcakes

Welke hapjes vallen vaak bij iedereen in de smaak? Cupcakes! Je hebt ze in verschillende soorten, maten en kleuren. We laten je graag inspireren. Zorg dat je babyshower onvergetelijk wordt met de mooiste babyshower cupcakes!

Taart

Hoe vier je de mooiste gebeurtenissen in het leven? Juist, met een taart. Denk aan dripcakes of andere unieke taarten. Op zoek naar ideeën voor babyshower taart? Wij helpen je! 

High tea

Het is helemaal in op dit moment: de babyshower high tea! Benieuwd hoe je deze opzet en welke hapjes je kunt gebruiken om de gasten écht te laten genieten? 123babyshower helpt je graag!

Zelf hapjes voor je babyshower maken

De hapjes kunnen een babyshower maken of kraken. Maar maak je geen zorgen, het is niet de bedoeling om je extra druk op te leggen. Zelf babyshower hapjes maken is namelijk hartstikke leuk (en makkelijk!). Je maakt ze gemakkelijk vooraf of tijdens de babyshower  samen met je vriendinnen. Dan heb je direct een leuke activiteit om samen te doen. En zeg nou zelf, is er een betere beloning dan zelfgemaakte traktaties nadat je samen met je vriendinnen in de keuken hebt gestaan? 

 

Het is ook leuk om met je vriendinnen af te spreken dat iedereen wat hapjes meeneemt. Vooral als je keukenprinsen en/of -prinsessen in je vriendenkring hebt. Zo hou je extra veel tijd over om lekker te kletsen en leuke babyshower spelletjes te spelen. Mogelijkheden genoeg dus. Om je een beetje op weg te helpen geven we je een aantal tips en leuke ideeën voor babyshower hapjes. Zo tover je de babyshower om tot een vijfsterren babyshower banket! 

Goede voorbereiding is het halve werk

Degene voor wie de babyshower wordt georganiseerd mag er zelf niet te veel werk aan hebben. Hou daar dus rekening mee. Waar je vooraf sowieso voor moet zorgen, is dat je alle ingrediënten in al in huis hebt. Maak ruim van te voren een lijstje met de spullen en ingrediënten die je nodig hebt voor de babyshower hapjes. Dat scheelt je namelijk een hoop werk op de dagen voor de babyshower. Ga je hapjes maken met je vriendinnen? Dan is het beter om alvast wat voorbereidend werk te doen. Zo kun je de leuke taakjes overhouden voor de babyshower-day!  

 

Maken je vriendinnen zelf hapjes om mee te nemen naar je babyshower? Spreek vooraf met elkaar af wie wat maakt. Zo voorkom je dat je heel de dag cupcakes moet eten. Erg lekker natuurlijk, maar wat afwisseling is welkom en het is fijn als er voor iedereen wat te smullen is.

Zoete, hartige of gezonde babyshower hapjes?

Een lekkere mix van zoete, hartige en gezonde babyshower hapjes zorgt ervoor dat er veel te smullen is. Afhankelijk van het tijdstip van de babyshower kun je beginnen met wat hartigs en gezonds. Naarmate de middag vordert kun je wat meer zoete babyshower hapjes op tafel zetten. Het gaat erom dat jullie het hele dag het gevoel hebben dat het feest is! Denk er wel aan dat je vriendin tijdens haar zwangerschap niet alles mag eten. Houd daar dus rekening mee als je lekkere recepten uitzoekt.