De Dadchelor party

dadchelor_123babyshower

Het is bijna vanzelfsprekend dat een babyshower georganiseerd wordt voor de aanstaande moeder. Maar een feestje speciaal voor de mannen ontbreekt. Vaak is het zelfs zo dat de babyshower uitsluitend voor vrouwen is bedoeld. Om de mannen niet achter te laten, wordt er tegenwoordig steeds vaker een Dadchelor party georganiseerd, speciaal voor alle papa’s to be. Heb je hier nog nooit van gehoord? Lees dan snel verder! In deze blog vertellen we je hier namelijk meer over. 

Hoe wordt de Dadchelor party gevierd? 

Misschien voorspelbaar, maar ook de Dadchelor party is overgewaaid vanuit Amerika. En nee, dit is niet alleen een drankfestijn. Dit is juist het uitgesproken moment om de daddy to be op een leuke manier voor te bereiden op het ouderschap. Uiteraard kan de aanstaande vader om tips vragen bij zijn vrienden of familie die aanwezig zijn op het feest. Want zeg nou zelf, als je voor de eerste keer vader wordt dan is dat stiekem toch best een beetje spannend. Onder het genot van heerlijke hapjes, een biertje en leuke activiteiten heb je samen met het gezelschap gegarandeerd een gezellige dag. 

Wie organiseert de Dadchelor? 

Als aanstaande moeder kun je ervoor kiezen om de Dadchelor party voor je partner te organiseren. Het is natuurlijk net zoals bij een babyshower het leukste als je partner van niks af weet. Laat je dit feest liever door iemand anders organiseren? Dan kan je altijd een voorstel doen bij vrienden of wellicht broers of schoonbroers. Mannen weten tenslotte het beste wat een man het leukste vind om te doen. Kies een datum die vóór de uitgerekende datum ligt, maar ook niet vlak ervoor. Je wil niet dat de papa net op dat moment wordt weggeroepen voor de bevalling! Verrassing werkt het best. Dus verzamel iedereen die er zeker bij moeten zijn en plan je samen met hen hoe je de aanstaande papa wil verrassen.

Dé perfecte dadchelor

Bij een goed feestje past altijd wel een biertje, maar enkel de hele avond stil zitten kun je niet echt een speciale dag of avond noemen. Een dadchelor wordt pas echt leuk als je ook wat leuke activiteiten doet, zoals baby bingo. Dit kan in de vorm van een aantal spelletjes met een knipoog of door een echte activiteit te doen. Tijdens de activiteiten serveer je bijvoorbeeld worst en kaas om de honger te stillen, maar dit wordt pas echt uniek als je de bijhorende mosterd serveert in een luier.

De leukste cadeaus voor papa

Als de moeder verwend wordt met cadeautjes voor haarzelf en de kleine, dan verdient papa ook wel iets. Voor een papa blijft het ook niet bij een prestatie in bed, maar hij ondersteund ook de zwangere vrouw en doet straks zijn deel in de verzorging van zijn zoon of dochter. Het is dan ook niet meer dan eerlijk dat ook de aanstaande vader een beetje verwend wordt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een luiertaart in combinatie met flesjes Geboortebier of een geinig shirt met ‘ik word papa’? Er zijn genoeg opvoedboeken te vinden en producten met een ‘I love daddy‘. Bekijk bijvoorbeeld eens de ‘papa’-producten van Bol.com

Check hier onze andere blogs!