Babyshower hapjes met een twist

Gezonde babyshower hapjes

Veel babyshower hapjes zijn stiekem echte caloriebommen. Op een feestelijke dag als een babyshower mag dat natuurlijk, maar het is goed (en lekker) om een gezond alternatief te bieden. Zo kan je fitgirl-vriendin genieten van de lekkere en gezonde babyshower hapjes op haar babyshower.

Fruitspiesjes

Fruitspiesjes kun je helemaal zelf naar wens samenstellen. Het is leuk om de kleuren van het thema te volgen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Het belangrijkste is om wat lekkere fruitsoorten op de spiesjes te maken. Denk aan stukjes meloen, aardbei, framboos of jouw favoriete fruitsoort. Hartstikke lekker én een echte vitaminebom!

Groente dippers

Groente dippers zie je misschien wel eens op feestjes, want daar zijn ze ook super populair. Ook als gezond babyshower hapje zet je gemakkelijk een paar lekkere snoepgroentes op tafel. Groentes als worteltjes, (snoep)komkommers en paprika snijd je gemakkelijk in lange repen om te dippen. Voor de gezonde dip kun je kiezen voor humus, tapenade of een magere yoghurtsaus. Een iets minder gezonde – maar wel lekkere – dipsaus is aioli.

Mini yoghurt bowls

Mini yoghurt bowls maak je bijvoorbeeld in cocktail- of shotglaasjes. Je doet een klein beetje jam op de bodem, daarbovenop doe je wat yoghurt en als topping gebruik je wat lekkere vruchten, granola en lijnzaad. Met frambozen, aardbeien en bessen is dit gezonde babyshower hapje helemaal in lijn met het thema.

Geen zin om zelf te snijden en te schillen? Je haalt  kant-en-klare bakjes fruit ook gewoon bij de supermarkt!

Babyshower hapjes hartig

Als je de hele dag druk in de weer bent met allerlei spelletjes en activiteiten is het lekker om tussendoor van een hartige hap te kunnen genieten. Deze hartige babyshower hapjes zijn wederom makkelijk te maken en vallen bij iedereen in de smaak!

Wrap hapjes

Een hartige snack die het altijd goed doet, is de mini wrap. Besmeer een wrap met kruidenroomkaas, voeg dunne plakjes komkommer, sla en kipfilet toe en breng het geheel op smaak met peper en een paar druppels citroensap. Rol de wrap stevig op in vershoudfolie en laat ze minimaal een uur opstijven in de koelkast. Snijd de rol in kleine stukjes van 2 centimeter en rijg de mini wraps aan een (babyshower)prikker.

Mini-sandwiches

Mini-sandwiches zijn een must als er fingerfood geserveerd wordt. Er zijn ontzettend gevarieerde recepten voor te vinden. Om de sandwiches wat flair mee te geven kun je ze in een leuke vorm maken. Gebruik hiervoor kleine cakevormpjes zoals hartjes of bloemetjes. Na het maken van de sandwich kun je ze hier heel gemakkelijk mee uitdrukken.

Let er op dat een zwangere vrouw niet alles mag eten, dus vermijd rauwe vis- en vleesproducten of zorg voor een alternatief voor je vriendin in verwachting.

Babyshower hapjes bladerdeeg

Bladerdeeg hapjes zijn echte klassiekers op Nederlandse feestjes en partijen. Met een beetje creativiteit zijn je bladerdeeghapjes helemaal babyshower-proof. Let wel op dat bladerdeeg erg van vorm verandert in de oven, waardoor je misschien eerst een klein aantal moet maken om te oefenen met de hoeveelheid.

Bladerdeeg luiers met chocolade

Bladerdeeg luiers met chocolade in het midden. Van het bladerdeeg vouw je de luiers en met de chocolade maak je de… vul zelf maar in. Even in de oven en je hebt in een handomdraai ‘heerlijke’ chocolade luiers. Zo kan je vriendin vast rustig wennen aan het idee.

Baby’tjes in bladerdeeg dekentjes

Cocktailworstjes in bladerdeeg lijken net een baby in een dekentje wanneer je het bovenste van het worstje door het bladerdeeg heen laat komen. Zo maak je een leuke babyshowerversie van een eenvoudig recept. Wikkel wat cocktailworstjes in bladerdeeg zoals je een baby in een dekentje wikkelt. De worstjes moeten dan alleen nog 15 tot 20 minuutjes in de oven, even af laten koelen en het is klaar!

Bijna alle babyshower hapjes in dit artikel zijn te personaliseren met je eigen twist. Veel succes in de keuken en veel plezier op de babyshower!

Kant-en-klare babyshower hapjes

Wil je het jezelf makkelijk maken? Voor deze hapjes hoef je niets te doen, maar zet je zo op tafel om van te genieten:

Check hier onze andere blogs!