Zoete babyshower hapjes

Wil jij tijdens een babyshower smullen van de lekkerste zoete hapjes? Denk aan heerlijke chocolade of koekjes. Zoet hoeft niet per se ongezond te zijn, je kunt namelijk ook hapjes met fris fruit maken. Wij geven een aantal voorbeelden van zoete babyshower hapjes die eenvoudig te maken zijn. Zo laat je iedereen op de babyshower snoepen!

Chocolade babyshower hapjes

Er zijn enorm veel chocolade babyshower hapjes te bedenken. Je kunt over allerlei hapjes chocolade strooien, mixen en gieten. Er bestaan niet voor niets chocoladefonteinen! Toch wil je niet uren in de keuken staan voor een paar hapjes. Daarom hebben wij een paar eenvoudig te maken chocolade hapjes op een rij gezet, zodat iedereen op de babyshower kan genieten.

  • Brownies

Er zijn vele soorten brownies, maar een van de lekkerste is toch wel een chocolade brownie. Zo’n heerlijk smeuïge brownie die op je tong smelt is redelijk eenvoudig te maken. Daarbij kun je ook nog walnoten of karamel toevoegen. Let op, brownies zijn wel machtig! Vooral als je meerdere hapjes aanbiedt, zijn kleine brownies al voldoende.

  • Bonbons

Deze chocolaatjes zijn er in verschillende smaken. Dan bedoelen we niet alleen witte, melk of pure chocolade, denk ook aan de vulling! Een aantal voorbeelden hiervan zijn vanille, praliné, koffie en rum. Stel zelf je smaken samen en geniet van elke bonbon.

  • Romperkoekjes

Hoe leuk is dat? Koekjes in de vorm van een rompertje! Hiervoor heb je enkel een bakvorm nodig en vervolgens versier je hem hoe je dat zelf wilt. Met glazuur en bakdecoratie creëer je de mooiste koekjes. Besprenkel ze met chocola en voilà, jouw romperkoekjes zijn klaar voor consumptie!

Fruit babyshower hapjes

Wil je zoet en fris combineren? Fruit is een heerlijk alternatief voor alle suikers. Het is niet alleen gezond, je kunt ze ook leuk decoreren. Wij geven een aantal tips voor fruit babyshower hapjes in een creatief jasje. Zo geniet iedereen van een lekker zoet, maar gezond hapje.

  • Fruitspiesjes

Fruitspiesjes kun je helemaal naar wens samenstellen. Het is leuk om de kleuren van het thema te volgen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Het belangrijkste is om wat lekkere fruitsoorten te spiesen. Denk aan stukjes meloen, aardbei, framboos of jouw favoriete fruitsoort. Maak een regenboog aan fruit, hartstikke lekker én een echte vitaminebom! 

  • Beren fruithapje

Je kunt ook zelf een fruithapje samenstellen en serveren in een zelfgemaakt beertje van een sinaasappel. Dit kun je doen door de onder- en bovenkant van de sinaasappel eraf te snijden. Van de onderkant snij je twee kleine rondjes af, dit worden de oren. Deze druk je vervolgens in het bovenste rondje. Hol de sinaasappel uit en snij armen in de schil. Vul tot slot de sinaasappel met gemixt fruit. Zo krijg je een leuk en gezond fruithapje!

  • Fruit mét chocolade

Makkelijk en ook nog eens erg lekker. Smelt eerst wat chocolade au bain-marie, dompel vervolgens de aardbeien of banaan onder in de chocolade. Hierdoor krijg je een heerlijk chocoladeomhulsel. Fruit en chocola is een perfecte combinatie!

Natuurlijk zijn er nog veel meer hapjes die je kunt maken voor een babyshower. Denk bijvoorbeeld aan cakejes en taart. Bekijk de verschillende cakejes of haal inspiratie op voor taarten!

Check hier onze andere blogs!