Taart op een babyshower? Dat mag natuurlijk niet ontbreken!

Eén van de wonderen die de wereld heeft, en misschien wel de mooiste, is de geboorte van een kindje! Wanneer jullie het goede nieuws hebben mogen ontvangen dat je in blijde verwachting bent, wil je dit met iedereen kunnen vieren. Je plant een babyshower of je wordt hiervoor uitgenodigd. In dit artikel gaan we het hebben over de babyshower taart! Want wat is nu een babyshower zonder een heerlijke taart? Of het nou een jongen of een meisje wordt, voor allebei is er zat keuze om er een onvergetelijke dag van te maken. 

Babyshower taart en een gender reveal taart, wat is het verschil?

Een babyshower is iets anders dan een gender reveal party. Er horen dan ook andere soorten lekkernijen bij. Een babyshower wordt voor de komst van de baby gevierd en een gender reveal, ook wel kraamfeest, juist hierna. Daarnaast is een gender reveal party al helemaal een ander feestje: dit feestje wordt door de aanstaande ouders zelf gevierd om op een feestelijke wijze het geslacht van hun toekomstig kindje bekend te maken. Als je beide feestjes wilt vieren, doe je dat dus in deze volgorde: Eerst de gender reveal party om het geslacht van het kindje te onthullen. Daarna de babyshower om de komst van de baby te vieren.

De Babyshower taart

De meest voorkomende babyshower taart is een leuke layer taart. Dit is een taart die bestaat uit meerdere lagen, zoals de naam al verraad. Je kan dezelfde kleur kiezen voor elke laag, kleuren afwisselen of gaan voor meer verschillende kleuren, zoals de rainbow cake op de afbeelding hieronder.

De babyshower taart wordt gemaakt van cakebiscuit. Je bakt een grote cake met jouw smaak naar voorkeur af. Vervolgens snij je de cake horizontaal door drieën of vieren. Dit ligt aan de hoogte en grootte van de taart. Vervolgens kies je een vulling die jij lekker vind. Dit kan van alles zijn. De meest gekozen vulling is een aardbeien bavarois. Dit is een soort pudding met aardbeien. De vulling doe je tussen de lagen cake in. Wil je snoepjes in het midden, dan snij je het midden van de cake eruit en vul je deze met de snoepjes. Het versieren van de cake kan ook op heel veel verschillende manieren. Zorg er daarbij vooral voor dat de cake goed aansluit bij je thema. De meest gekozen producten om te gebruiken hiervoor zijn fondant en botercrème. Botercrème is een mengsel van boter dat smeerbaar is en hard wordt na gebruik. 

Deel jouw taart!

Wij zijn erg benieuwd naar jullie babyshower taart, misschien is deze wel in een specifiek thema. Hopelijk hebben wij jou kunnen inspireren! Deel een foto van jouw taart op instagram en tag @123babyshower! Wil je toch iets kleiner dan een taart op jouw babyshower? Dan kun je gaan voor een cake of cupcakes! Inspiratie nodig? Bekijk dan onze recepten!

Check hier onze andere blogs!