Alles wat je moet weten over een gender reveal party

Yes, je bent zwanger! Een leuke, maar ook spannende tijd is aangebroken. De eerste paar maanden van de zwangerschap weet je nog niet wat het geslacht gaat zijn van de baby. Vanaf de 20-wekenecho kun je te horen krijgen wat het geslacht is, als je dit natuurlijk wilt weten. Als je het geslacht weet, wil je dit wellicht met anderen delen. Een gender reveal party is daar dé perfecte gelegenheid voor. Ben jij benieuwd hoe zo’n gender reveal party er aan toe gaat? Lees dan vooral even verder!

De betekenis van een gender reveal

Tijdens een gender reveal wordt er bekend gemaakt wat het geslacht is van de baby. Aanstaande ouders maken dit vaak bekend met een gender reveal party. Tijdens de gender reveal party, nodig je dierbaren uit om ze op de hoogte te brengen van het geslacht. Voordat je dit viert, kan je zelf bepalen of je het geslacht als aanstaande ouders al wilt weten of nog niet. Is het een verrassing? Dan kun je de echoscopist vragen om het geslacht op te schrijven zonder dat je dit ziet. Vervolgens kan je een goede vriendin of een familielid vragen om te helpen met het organiseren van de gender reveal party. Jijzelf en je partner krijgen dan pas tijdens het feestje, net als de genodigde gasten te weten wat het geslacht is, verrassing!

Hoe organiseer je een gender reveal party?  

Klinkt leuk toch? Maar hoe organiseer je eigenlijk een gender reveal party? Wij hebben een aantal belangrijke punten voor je op een rij gezet. 

 • Bedenk allereerst wie je zou willen uitnodigen. In de meeste gevallen kiezen de aanstaande ouders, de mensen die het dichtst bij hen staan, zoals goede vrienden en familieleden. 
 • Zorg er daarna voor dat iedereen op tijd een uitnodiging ontvangt, zodat de kans groot is dat iedereen aanwezig kan zijn. 
 • Zodra je weet wie je wilt uitnodigen, kan je gaan bedenken hoe je het geslacht bekend wil maken. 
 • Verzamel hier vervolgens alle benodigdheden voor
 • Maak een boodschappenlijstje voor de hapjes en drankjes die je wilt serveren 
 • Wil je de gasten na de gender reveal party nog voorzien van een presentje? Zorg dan voor een kleine goodiebag 
 • Het laatste puntje en zeker niet geheel onbelangrijk: bedenk van tevoren goed of je hulp wilt inschakelen van de mensen om je heen. Omdat je zwanger bent en daarnaast nog veel moet regelen voor de geboorte, kan het fijn zijn om een aantal zaken uit handen te geven.

Gender reveal ideeën

Zoals al eerder beschreven, zijn er verschillende manieren om het geslacht van de ongeboren baby te onthullen. Wij hebben de leukste ideeën voor je verzameld. 

 • Een gender reveal ballon. Deze ballon beschikt over roze of blauwe confetti en zodra deze kapot wordt geprikt, komt een van deze kleuren tevoorschijn. 
 • Een confettikanon. Zodra iedereen aanwezig is, tel je samen met alle uitgenodigden af om vervolgens het confettikanon te ontpoppen. 
 • Een taart of verschillende cupcakes met een roze of blauwe vulling. Snijdt de taart samen met je partner open of deel cupcakes uit en zorg dat iedereen tegelijkertijd een hap neemt. 
 • Kleurrook. Hetzelfde idee als een confettikanon, maar dan met rook.
 • Piñata. Wie kent het niet? Sla zo hard mogelijk totdat de piñata open gaat en de kleuren van het geslacht zichtbaar zijn. 
 • Een doos met roze of blauw gekleurde ballonnen. Zodra de doos wordt geopend komen de ballonnen omhoog en is het geslacht bekend.

Al met al zijn er genoeg manieren om het geslacht van je baby bekend te maken. Kies je voor een verrassing of wil je het liever zelf al weten? Het allerbelangrijkste is dat je geniet van alle mooie momenten tijdens de gender reveal party. Ben je ook benieuwd hoe je een leuke babyshower kunt organiseren? Bekijk dan eens een van onze andere blogs!