Een gepersonaliseerd babyshower cadeau; de ultieme verrassing!

Cadeaus geven is op zichzelf altijd al leuk! Je maakt iemand blij en viert een belangrijke gebeurtenis. Dat is op een babyshower natuurlijk niet anders. Toch kan het lastig zijn om een cadeau uit te zoeken dat iemand écht raakt. Het is fijn om de aanstaande moeder iets te geven waar ze wat aan heeft, zoals een slabbetje, een knuffel, een babyfoon of kleertjes, maar het is leuker om iets te geven met een persoonlijke touch. Daarom geven in deze blog 4 tips voor gepersonaliseerde babyshower cadeaus. 

Gepersonaliseerde naamcadeaus

De eerste suggestie is een cadeau met de naam van de baby, de moeder of misschien beide erop. Het is namelijk leuk om bijvoorbeeld een rompertje te geven, maar nog leuker om een rompertje te geven dat later bewaard kan worden. Het hoort namelijk echt bij het kind. Op die manier kan je het van zolder halen als het kind ouder is en terugdenken aan de tijd van de zwangerschap. Er zijn veel kanten die je op kan met naamcadeaus. Kijk bijvoorbeeld eens op KidsDeco.nl of op Bol.com voor inspiratie.

Memories are forever

Het lastige bij een babyshower is dat de naam nog niet altijd bekend is. Soms kiezen de ouders er zelfs voor om ook het geslacht nog even geheim te houden. Dat maakt het natuurlijk lastig om een gepersonaliseerd cadeau te geven. Gelukkig is er een oplossing. Het is namelijk ook leuk om de moeder te verrassen met een herinnering die jullie delen. Denk daarbij aan een vakantie, een grapje tussen jullie of iets moois dat jullie hebben meegemaakt samen. Om hierbij wat inspiratie te geven; stel dat jullie een keer op vakantie zijn geweest naar Dubai en dat je daar op een klungelige manier van een kameel af viel. Dit is iets waar jullie nog steeds om kunnen lachen en een herinnering aan een leuke tijd. Je kan de aanstaande moeder dan super blij maken met een kameel knuffel voor de kleine. Zo denkt ze elke keer dat ze die knuffel ziet terug aan jullie vakantie.

Daarnaast is een fotoshoot ook altijd een leuk idee! Leest er meer over in de blog “Waarom een fotoshoot het ideale cadeau is voor een babyshower!

Gepersonaliseerd babyshower invulboek

Misschien heb je het al eens voorbij zien komen, misschien is het een nieuw begrip; het babyshower invulboek. Dit is niet alleen een leuk cadeau, maar ook een leuke activiteit tijdens de babyshower. Met een babyshower invulboek kan je alle gasten voorspellingen laten doen over de baby. Zo raadt iedereen het geslacht, de naam, de datum en tijd, de kleur ogen, de haarkleur, de lengte en het gewicht. Als de baby is geboren kan er gekeken worden wie er het dichtst bij zat. Zo’n invulboekje heeft vaak tussendoor korte berichtjes voor de aanstaande moeder en soms kan je foto’s toevoegen om het nog persoonlijker te maken. Je kan er dan een spel van maken waarbij iedereen van tevoren de voorspellingen opschrijft met daarbij een babyfoto van zichzelf en dat de mom to be mag raden welke voorspelling en foto bij wie hoort. We vonden een aantal mooie invulboekjes op invulboekjes.nl.

Lief dagboek…

En waar een babyshower invulboek vooral leuk is op de dag zelf en als de baby is geboren, is een zwangerschapsdagboek leuk voor de aanloop naar de zwangerschap. In dit dagboek kan de aanstaande moeder van alles opschrijven over haar zwangerschap en het proces dat ze doormaakt. Het geeft informatie hoe ver ze is in haar zwangerschap en hoe de baby zich op elk moment ontwikkelt. Ze kan vragen beantwoorden en mijlpalen en foto’s toevoegen om later terug te lezen. Naast invulboekjes, zijn ook zwangerschapsdagboeken te vinden op invulboekjes.nl.

Wil je het toch graag wat algemener houden, maar nog steeds origineel zijn? Bekijk dan deze 4 originele babyshower cadeaus die de roos raken. Daarnaast is een luiertaart ook altijd een goed idee!

Check hier onze andere blogs!