Originele baby cadeaus; 4 cadeaus die de roos raken

Het uitzoeken van een babyshower cadeau kan best lastig zijn. Heb jij binnenkort een babyshower, maar heb je geen idee wat je moet geven? Met de volgende tips zit je altijd goed en kies je het meest geschikte babyshower cadeau.

Voordat je een cadeau uitzoekt, is het handig om te weten of er een gezamenlijk babyshower cadeau wordt gegeven. Meestal neemt de organisator van de babyshower hierbij het initiatief. Een gezamenlijk cadeau heeft als voordeel dat deze vaak wat groter en duurder mag zijn. Je kunt dan iets geven wat de aanstaande ouders écht graag willen of nodig hebben. Je kan ervoor kiezen om daarnaast nog een eigen presentje te geven, want individuele cadeaus hebben ook voordelen. Zo kan iedereen iets persoonlijks geven en ontvangt de aanstaande moeder lekker veel cadeaus.

Vraag naar de babyshower cadeau ideeën

Veel aanstaande ouders hebben een verlanglijst met babyspullen die ze graag willen hebben. Zit de partner in het complot van de babyshower? Probeer dan bij hem of haar te achterhalen wat hun grootste cadeauwens is. Misschien willen ze die ene dure wikkeldeken van merk X, of hebben ze juist nog heel veel basisspullen voor de babyuitzet nodig. Hier kan je je babyshower cadeau op aanpassen.

Overleg wie welk cadeau geeft

Natuurlijk kan je zelf kiezen welk cadeau je de aanstaande ouders en baby geeft. Toch is het handig om met de overige babyshower gasten te overleggen wat zij geven. Zo voorkom je dat iedereen hetzelfde cadeau geeft en heeft iedereen een origineel cadeau voor de baby. Wil iedereen bijvoorbeeld babykleding geven? Spreek dan af dat de één kleding in maat 56 en de andere kleding in maat 62 geeft. Als je dat verwarrend vindt, kan je altijd nog deze blog raadplegen over de maten van babykleding.

Pas op met babykleding als cadeau

Het is verleidelijk om tussen al die schattige babykleding te kijken en dit cadeau te geven aan de aanstaande ouders. Zij halen dit zelf misschien graag zelf in huis en hebben wellicht al bijna een garderobe vol. Let op: een baby groeit als kool. Er is dus een grote kans dat het kindje jouw fantastische babypakje (bijna) niet draagt.

Daarnaast loop je het risico dat je vriendin een andere babykleding smaak heeft dan jij. Ze zal je vriendelijk bedanken, maar het misschien niet aandoen bij haar baby. Zonde! Geef babykleding dus alleen cadeau als je zeker weet dat je vriendin dit ook leuk vindt.

4 Originele babyshower cadeaus die de roos raken

En dan nu: onze 4 tips voor de leukste cadeaus die je kunt geven voor de babyshower. Doe er je voordeel mee!

1. Kraammand

Een kraammand is een praktisch én origineel babyshower cadeau. Je kunt zelf bepalen wat je in de kraammand stopt; van babykleding en knuffels tot verzorgingsproducten voor mama. Alles past erin. Doe er een mooie strik omheen en klaar is Kees!

2. Jouw favoriete voorleesboek

Wat was vroeger jouw favoriete voorleesboek? Geef dit boek cadeau aan je zwangere vriendin en gun haar en de baby het plezier dat jij eraan beleefd hebt. Wil je een boek als gezamenlijk cadeau geven? Vraag dan aan alle babyshower gasten om hun favoriete kinderboek cadeau te doen en maak er een mini-bibliotheek van.

3. Luiertaart 

Een luiertaart is het ideale cadeau voor aanstaande ouders. Het is praktisch, want ze kunnen de luiers goed gebruiken, én het ziet er leuk uit. Luiertaarten zijn er in alle soorten en maten en je kunt deze helemaal in het favoriete thema van de ouders maken. Wil je niet alleen luiers geven? Verwerk dan andere, kleinere cadeaus in de luiertaart. Denk bijvoorbeeld aan rompers, sokjes, hydrofiel luiers, babykleding, sloffen, een nagelsetje of verzorgingsproducten. Je kan de luiertaart zelf maken, maar ze zijn ook kant-en-klaar verkrijgbaar

4. Originele Mijlpaal kaarten of een deken voor de kleine spruit

Mijlpaal kaarten zijn kaarten waarop verschillende mijlpalen en ontwikkelingen van de baby staan beschreven. Denk bijvoorbeeld aan de eerste keer lachen, naar buiten gaan of omrollen. Zo kan je vriendin de ontwikkelingen van haar kindje op een leuke manier vastleggen. Een mijlpaal deken werkt meestal iets anders. Hiermee kan je vooral de groei van de baby goed zien. Iedere week of maand kan een foto gemaakt worden van de baby op de deken. Zo zie je per periode hoeveel de baby is gegroeid. Met dit babyshower cadeau geef je een mooie herinnering voor de rest van het leven. Een fotoshoot is ook altijd een ideaal cadeau! In deze blog lees je waarom en geven we je tips.

Check hier onze andere blogs!