3 tips om je babyshower high tea tot een succes te maken

Bij een babyshower high tea zijn hapjes onmisbaar. Hapjes zijn er in verschillende soorten en smaken. Tijdens een high tea bied je verschillende kleinere hapjes aan, zodat iedereen kan nemen wat zij lekker vindt. Als je het leuk vindt, kun je de hapjes laten aansluiten op jouw thema. Wij geven jouw graag de lekkerste babyshower high tea ideeën om er een smakelijke middag van te maken. Met deze tips wordt jouw babyshower high tea een succes!

Een goede voorbereiding

Een goed begin, is het halve werk! Want er komt heel wat bij kijken bij het organiseren van een high tea. Allereerst moet het aantal personen in kaart worden gebracht en een locatie worden gekozen. Organiseer je het bij iemand thuis of doe je het op een bijzondere locatie? Wanneer je het thuis organiseert zijn er allerlei benodigdheden, zoals servies, etalages en versiering. Wij hebben alvast op een rij gezet waar jij aan moet denken! Ga je toch naar een horecagelegenheid? Vergeet dan vooral niet te reserveren.

Wanneer jij verantwoordelijk bent voor warme gerechten, is het belangrijk dat je planning klopt. Je wilt namelijk niet met lauwe hapjes aankomen bij de high tea. Lees voordat je begint goed de babyshower high tea recepten en plan je baktijd ruim in. Mocht er onverwachts toch iets fout gaan, dan heb je tenminste een buffertje. Bekijk goed welke gerecht je tegelijkertijd kunt maken. Begin bijvoorbeeld met het volgende gerecht wanneer je een baksel in de over zet. Pak je het erg ruim aan met het aantal hapjes? Check dan welke hapjes je al een dag eerder kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan cake die je koud serveert of een kwarktaart die ‘s nachts in de koelkast kan opstijven. 

Combineer hartige en zoete hapjes

Het is belangrijk om van tevoren af te spreken wie welke hapjes maakt. Je kunt iemand verantwoordelijk stellen voor alle hapjes of iedereen een gerecht laten maken. Stem die wel goed op elkaar af, zodat je een gevarieerde high tea samenstelt. Maak een mooie verdeling tussen hartige en zoete hapjes. Reken erop dat iedereen elk hapjes wilt proeven en je zo twee uur aan tafel zit. Maak dus meerdere kleine hapjes zodat je lekker lang kunt zitten.

Door diverse hapjes te maken is er genoeg keuze voor iedereen. Zorg er daarom niet alleen voor dat de helft zoet en de andere helft hartig is. Bekijk ook verschillende ingrediënten om te voorkomen dat alle zoete hapjes van chocolade worden gemaakt. Hetzelfde geldt voor hartige hapjes met bladendeeg. Met afwisseling creëer je de beste high teas! Bekijk onze babyshower high tea recepten om inspiratie op te doen!

Serveer verschillende drankjes 

Bij een high tea horen verschillende theesoorten. Denk hierbij aan groene, zwarte en witte thee. Sommige combinaties thee en hapjes versterken elkaar in smaak. Biedt daarom minimaal vijf soorten thee aan. Naast thee kunnen er ook verschillende soorten sapjes worden geserveerd. Denk aan versgeperste sinassappelsap of een smoothie. Een glaasjes champagne is ook niet verkeerd, maar houd de aankomende moeder in gedachten! Zorg daarom ook voor non-alcoholische bubbels of een mocktail.

Check hier onze andere blogs!