Laat je inspireren door de mooiste babyshower versieringen

Het organiseren van een babyshower is best lastig. Je wilt zo veel mogelijk rekening houden met de aanstaande moeder en er een feest van maken dat iedereen zich nog lang zal herinneren. Heerlijke hapjes, originele cadeautjes en leuke activiteiten gaan de babyshower tot een succes maken. Toch is het ook belangrijk hoe de locatie is versierd. Het oog wil namelijk ook wat. Zelfs als je de babyshower buiten de deur viert, bijvoorbeeld met een high tea, voegt het echt wat toe om zelf wat in elkaar te knutselen. Daarom geven we je in deze blog tips om de babyshower echt Instagram waardig te maken met de mooiste versieringen!

Thema

Je ziet het al veel in het buitenland; babyshowers met een thema. Met name in Amerika pakt men graag groots uit. Een breed scala aan thema’s komt voorbij en er wordt kosten nog moeite gespaard met allerlei babyshower versieringen. Als je zelf budget hebt of met bijvoorbeeld vriendinnen de koppen bij elkaar kan steken is het helemaal niet onrealistisch om iets prachtigs neer te zetten als het voorbeeld op de foto. Hier is gekozen voor een schattig bijen thema. Met een “Mother to Bee” ballon, wat gele, blauwe en witte ballonnen, bloemetjes en gepaste snacks kan je de aanstaande moeder echt al flink verbazen. Check bijvoorbeeld eens deze blog over hoe je je taart laat aansluiten op je babyshower thema.

Daarnaast is het leuke aan een thema dat je het kan laten aansluiten op de smaak van de mom to be. Houdt ze van dieren? Dan is safari aankleding perfect! Houdt ze van shoppen? Dan is een diva thema misschien wel leuk! Zijn jullie een keer op vakantie geweest naar een mooie plek? Probeer deze dan te recreëren. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt.

Standaard babyshower versieringen

Er zijn een heleboel versieringen die eigenlijk op elk feestje wel te vinden zijn. Denk aan ballonnen en slingers. Toch kan je met een beetje creativiteit ook van deze aankleding iets speciaals maken. Dat zag je al bij de ballonnen voor de “Mom to Bee” babyshower. Met het juiste kleurgebruik, verschillende formaten en kleine toevoegingen is het al snel een prachtig geheel.

Gelukkig is er online ook veel versiering beschikbaar. Kijk bijvoorbeeld eens op Fun & Feest, PartyDeco en Feestwinkel.

Ook slingers kan je gemakkelijk personaliseren. Het enige dat je nodig hebt, is een stuk touw of lint, stevig (gekleurd) papier, stiften/verf/pennen en een schaar. Begin met het knippen van gelijkvormige stukken uit het papier. Dit kunnen simpele vierkantjes of rechthoeken zijn, maar je kan er ook bijvoorbeeld hartjes, luiers, fopspenen of slabbetjes uit knippen. Schrijf vervolgens letters op de stukken papier. Ook hier kan je weer lekker creatief zijn met een quote van de aanstaande moeder of een ‘inside joke’. Heb je geen inspiratie of hoeft het allemaal niet zo gek? Hier zijn een aantal suggesties:

  • …’s babyshower
  • Happy babyshower
  • Welcome baby
  • Coming soon: baby …
  • It’s a girl/boy
  • Twinkle twinkle little star
  • Welkom kleine dondersteen

Als de zin compleet is maak je met de schaar twee kleine gaatjes aan de bovenkant van je stukken papier. Steek hier vervolgens het touw doorheen en klaar!

Lekker knutselen

Online is ontzettend veel babyshower versiering beschikbaar. Je vind er zelfs producten die perfect aansluiten op jouw thema. Ga je bijvoorbeeld voor een jungle thema? Dan zijn er slingers te krijgen die helemaal in die stijl zijn gemaakt. Toch is het ook leuk om zelf aan de slag te gaan. En opnieuw kan je een heleboel kanten op gaan.

Zo kan je babyspullen gebruiken als babyshower versiering. Een goed voorbeeld hiervan is het babyflesje. Deze kan je namelijk gebruiken als vaas. Super simpel, origineel en mooi om te zien. Zet een klein bosje bloemen in het flesje en voeg een bordje toe zoals op de foto hieronder.

Een ander leuk idee is om een babybadje te gebruiken als punch kom. Maak het babybadje grondig schoon en vul het met citroenwater, limonade, frisdrank of iets anders drinkbaar. Bedenk alleen wel dat de aanstaande moeder niet mag drinken en dus niks heeft aan een drankje met alcohol. Voeg vervolgens ijs en rubberen badeendjes toe en klaar!

Daarnaast kan je in plaats van een slinger met vlaggetjes ook een slinger met luiers of rompertjes maken. Deze krijgt de aanstaande moeder natuurlijk cadeau. Het enige dat je nodig hebt zijn natuurlijk luiers of rompertjes, wasknijpers en touw.

Tot slot is een luiertaart een populaire eye-catcher op veel babyshowers. Deze taart kan je natuurlijk niet eten, maar is een mooi gepresenteerde verzameling van cadeaus. Je helpt de ouders op weg met een eerste voorraadje luiers en voegt daar andere leuke dingen aan toe zoals knuffels, rammelaars, baby bodylotion, schoentjes of speentjes. In deze blog lees hoe je zelf een luiertaart maakt!

Check hier onze andere blogs!