3x de lekkerste blauwe en roze babyshower hapjes

Organiseer je binnenkort een babyshower? Met onderstaande hapjes weet je de gasten zeker te verrassen. Eenvoudig om te maken en super lekker. Maak je keuze uit de blauwe of roze babyshower hapjes of serveer de hapjes in beide thema’s als het geslacht nog niet bekend is.

Babyshower hapjes blauw

It’s (going to be) a boy! Daar horen blauwe babyshower hapjes bij. Die moet je haast wel zelf maken, want er zijn maar weinig blauwgekleurde traktaties te koop. Gelukkig zijn onderstaande hapjes makkelijk zelf te maken. Met blauwe muisjes kom je al een eind.

Aardbeien met chocolade en blauwe muisjes

Erg makkelijk en erg lekker. Je smelt eerst wat chocolade au bain-marie, dompelt vervolgens de aardbeien (met of zonder kroos) onder in de chocolade en als laatste strooi je er wat blauwe muisjes overheen.

Zoenen met blauwe muisjes

Dit receptje is nóg makkelijker dan de chocolade-aardbeien. Je koopt wat chocolade zoenen en verwarmt de bovenkant lichtjes zodat de chocoladelaag een beetje smelt. Even dippen in de blauwe muisjes en je hebt binnen vijf minuten een heerlijke traktatie.

Soesjes met blauwe muisjes

Heb je nog wat gesmolten chocolade over van de chocolade-aardbeien? Gebruik deze om soesjes in onder te dompelen. Ook hier weer wat blauwe muisjes overheen en klaar is kees! Een lekkere afwisseling voor vriendinnen die niet van aardbeien of zoenen houden.

Je kunt de soesjes of zoenen ook afwisselen met lange vingers, oreo’s of stroopwafels. Wil je liever wat anders dan blauwe muisjes? Dan kun je bijvoorbeeld creatief met bakjes en omhulsels omgaan. Denk bijvoorbeeld aan blauwe bakjes met popcorn of minikoekjes, of cakejes met blauwe prikkers.

Babyshower hapjes roze

Verwacht jij of je vriendin een meisje? Dan heb je in ieder geval meer keus wat betreft gekleurde babyshower hapjes. Natuurlijk kun je alle hapjes met blauwe muisjes ook maken met roze muisjes, maar je kunt ook onderstaande traktaties uitproberen:

Mini tompoucen

Deze heerlijke roze hapjes hoef je eigenlijk niets meer aan te doen. Je zet de tompoucen op een mooi schaaltje en je hebt een heerlijke traktatie in babyshowerstijl. Je kunt ze eventueel nog pimpen met – je raadt het al – roze muisjes, maar mini tompoucen zijn eigenlijk al lekker genoeg van zichzelf.

Roze koeken

Roze koeken zijn misschien wat simpel, maar wel erg lekker en gewoon te koop in de supermarkt. Tip: Deel de koeken op in kleinere stukjes, zodat je vriendinnen niet meteen een hele koek hoeven te eten.

Spekjes met of zonder chocolade

Ook spekjes kun je eenvoudig kopen in de supermarkt en opleuken met gesmolten chocolade. Dompel de helft van het spekje in de gesmolten chocola en leuk het geheel op met witte of gekleurde (roze) spikkels.

Bovenstaande hapjes kun je zo namaken óf er een eigen twist aan geven. Laat je creativiteit voor je spreken!

Check hier onze andere blogs!