Een babyshower is echt een feest om nooit meer te vergeten. Het is daarom belangrijk om te weten welke versiering je kan gebruiken. Een extra leuke aankleding maakt het feest helemaal compleet. Het versieren kan klein en bescheiden gebeuren of juist heel erg uitgebreid. Voordat je versiering in huis haalt, moet je weten wat het thema is. Is de kinderkamer al klaar? Dan kun je het thema daar mooi op afstemmen om zo eenheid te creëren.

Thema kiezen voor de babyshower versiering 

Als het geslacht van de baby al bekend is, dan is het makkelijk om te kiezen voor roze of blauwe versiering. Wanneer de ouders er voor kiezen om niet te weten/vertellen of het een jongen of een meisje wordt, is de aankleding een stukje lastiger. Je zou ervoor kunnen kiezen om een mix te maken met zowel blauwe als roze versiering. Het kiezen van een neutrale kleur is natuurlijk ook mogelijk, denk bijvoorbeeld aan wit of beige. 

Lees hier alles over babyshower thema’s

Nu je hebt gekozen voor een thema, kan je aan de slag gaan. Lees snel verder, want hieronder staan drie tips die zeker niet mogen ontbreken op de babyshower. Op deze manier wordt het een onvergetelijk feest! 

1. Begin met ballonnen en slingers

Ballonnen zijn er in vele soorten, kleuren en maten. Het is leuk om de ballonnen te personaliseren, denk bijvoorbeeld aan een leuke tekst, de naam van de baby of het geslacht. Dit kan je er zelf opschrijven of je kan de ballonnen laten ontwerpen. Hang de ballonnen binnen op als dit kan, zodat ze niet wegwaaien en in de natuur terecht komen. 

Slingers zorgen voor dat echte feestgevoel. Je kunt kiezen voor de traditionele vlaggetjes of slingers met leuke teksten, zoals: “Oh baby”, “Hey baby” of ”Mommy to be – Babyshower”. Uiteraard kun je de slingers of vlaggetjes ook personaliseren met andere teksten en leuke sjabloontjes. Als je verschillende kleuren gebruikt, is het mooier als je de kleuren evenveel terug laat komen. Dus niet bijvoorbeeld 1/3 van de babyshower in roze en 2/3 van de babyshower in blauw. Dit kan er namelijk wat rommelig uitzien. 

2. Zorg voor babyshower invulkaarten

Leuk voor de aankleding en de herinneringen zijn babyshower invulkaarten. Op deze invulkaarten kunnen familieleden en vriendinnen leuke voorspellingen en wensen schrijven. Leg deze invulkaarten op een aparte tafel, zodat het overzichtelijk blijft en alles aan het einde makkelijk gebundeld kan worden. Vervolgens maak je hier een boekje van. Zo kunnen de ouders en het kind het invulboek later bekijken.  

3. Maak het af met een Photo Booth  

Een echte Photo Booth in de woonkamer neemt natuurlijk veel ruimte in. Daarom zou je ook kunnen kiezen voor een poster of een bord. Hier kan iedereen bij staan met leuke Photo Booth props. Dit zijn grappige items op een stokje waar iedereen mee op de foto kan. De props zijn ook gelijk leuke decoratie.

Babyshower versiering klaar? Tijd voor het feest!

Dankzij deze tips weet je waar je moet beginnen voordat je begint met versieren. Ook weet je welke onderdelen zeker niet mogen ontbreken op de babyshower. Op deze manier ben je verzekerd van een onvergetelijk feest!