11 leuke babyshower spelletjes

Een babyshower is vaak niet compleet zonder één of meerdere activiteiten. Wat dacht je van een aantal leuke babyshower spelletjes. Daag vriendinnen uit en kijk wie als beste uit de bus komt. Er zijn een hoop verschillende babyshower spellen die je kunt spelen. Wij hebben de allerleukste voor je op een rijtje gezet. Wil je deze leuke spelletjes niet missen? Lees dan verder!

Babyshower bingo!

Bingo, oubollig? Zeker niet! Met een hippe babyshower bingo versie ben je verzekerd van een gezellige middag met je vriendinnen. Maak leuke bingokaarten met sjablonen of woorden die passen bij een babyshower. Zorg dat er een grote grabbelton is met losse kaartjes per sjabloon of woord. En maak een leuke cadeautafel voor de winnaars. 

Degene die de bingo leidt, kan vervolgens iedere keer een kaartje grabbelen uit de ton. Heeft iemand als eerste alle sjablonen of woorden weten aan te kruisen? Dan is diegene de winnaar van die ronde. Valse bingo is uiteraard een liedje zingen. Geef daar nog een leuke draai aan door een liedje te kiezen waar het woord baby in de titel zit. Niet goed met songtitels? Check dan onze blog met liedjes voor de babyshower.

Ben je enthousiast over de babyshower bingo? Check dan deze blog voor meer uitleg!

30 seconds babyshower 

Een van de leukste en meest chaotische babyshower spellen is 30 seconds, het spel waarbij je meteen ziet wie de echte fanatiekelingen zijn. Om dit spel te kunnen spelen kun je het originele bord gebruiken of zelf een versie maken. Verdeel de groep in kleine groepen van ongeveer 2 tot 5 personen en laat het spel beginnen. Een persoon uit de eerste groep mag een kaartje pakken. Vervolgens probeert diegene zoveel mogelijk begrippen op het kaartje uit te leggen in slechts 30 seconden. Diegene mag daarbij het woord zelf niet noemen, niet uitbeelden, andere geluiden maken en vertalingen gebruiken. Het aantal geraden woorden geven aan hoeveel stappen je op het bord mag zetten. Vervolgens is de volgende groep aan de beurt. De groep die als eerste op het laatste vakje terecht komt, heeft het spel gewonnen. 

Raden maar…

Wie raadt alle babyfoto’s van de genodigden gasten? Dit spel heeft enige voorbereiding nodig, maar het is natuurlijk super leuk om oude babyfoto’s te bekijken. Laat iedere foto zo’n 20 seconden zien en vraag van wie de foto is. Degene die als eerste de juiste naam roept of de juiste naam opschrijft, krijgt een punt. Zijn alle foto’s aan de beurt geweest? Tel dan alle punten bij elkaar op. Degene met de meeste punten is de winnaar van het van dit klassieke babyshower spelletje! 

Raad de naam en de datum 

We blijven nog even bij een raadspel. Dit keer raad iedereen de naam en de geboortedatum van de baby! Een van de bekendste babyshower spellen, dat je op veel verschillende manieren kunt spelen. Vraag bijvoorbeeld alle genodigden om hun ideeën op papier te zetten en verzamel alles in een doos. Pas wanneer de mom to be bevallen is, kan de doos worden geopend. Tot die tijd is het wachten tot het spannende moment is aangebroken om te weten of iemand het binnen de groep goed had. 

Babyshower hints 

Wil je liever niet zo lang wachten? Ga dan voor een spel als babyshower hints. Probeer zo goed mogelijk bepaalde dingen tijdens de zwangerschap of bevalling uit te beelden en vraag de genodigden wat je ermee bedoelt. Wil je het extra spannend houden? Vraag dan of iedereen de ideeën op papier wil zetten, wanneer alle dingen zijn uitgebeeld, kan het tellen beginnen. Heb je de meest punten? Gefeliciteerd, dan ben jij de winnaar!

How big is the baby bump?

Misschien wel het bekendste spelletje op een babyshower: het raden van de buikomvang van de mama in spé. Hoe werkt het? Elke deelnemer knipt een stukje wol af in de lengte waarvan zij denkt dat de babybuik is. Degene die het dichtste bij de werkelijke omtrek ligt, wint het spel!

Luier ruiken

Pindakaas, lavendel, augurk… Verzin het maar en gebruik het bij dit babyshower spel. Vul enkele luiers met een product naar keuze en laat de gasten ruiken. De antwoorden worden vervolgens op papier gezet. Wie de meeste luiers goed heeft geraden, gaat er met de winst vandoor.

Babyvoeding raden

Het doel van dit babyshower spel is heel simpel: raad welke smaak de babyvoeding heeft. Zorg dat er verschillende smaken babyvoeding zijn en zorg ook voor een blinddoek bij iedere deelnemer. Degene die de meeste potjes babyvoeding goed heeft geraden wint dit spelletje. Klaar? Proeven maar!

Geblinddoekt luiers verwisselen

Als aanstaande mama (en als het goed is ook papa) is een luier verschonen een taak waaraan je niet kunt ontkomen. Het is daarom van belang dat dit op de juiste manier gedaan wordt. Deze taak met blinddoek uitvoeren maakt het er allemaal niet makkelijker op. Precies om die reden is dit een ontzettend leuk babyshower spelletje! Neem twee blinddoeken en doe deze steeds bij twee gasten om. Wie is er expert in het geblinddoekt verschonen van een babypop?

Babyquiz

Zowel de aanstaande moeder als de gasten worden aan de tand gevoeld over hun kennis van zwangerschap en baby’s. Verzamel (of bedenk) weetjes over bevruchting, zwangerschap, babyvoeding etc. en maak hier een leuke quiz van. Laat de deelnemers de antwoorden opschrijven. Degene met de meeste goede antwoorden wint dit babyshower spel. Om je op weg te helpen hebben we de leukste babyshower quiz vragen op een rijtje gezet!

Rompertjes versieren

Haal een stapel witte (of gekleurde) rompertjes in huis. Het handigste is om dit in verschillende maten te doen. Op deze manier hebben de mama en de baby er het langst plezier van. Haal verder ook versiersels, zoals textielstiften of strijk emblemen. Vertel de gasten hun creativiteit de vrije loop te laten en je zult versteld staan over de leuke creaties! Je scoort goedkoop rompertjes om te versieren op Bol.com.

Genoeg babyshower spelletjes om uit te kiezen!

Kortom, er zijn genoeg leuke spellen die je tijdens de babyshower kunt spelen. Van klassieke spellen tot aan spellen met een babyshower twist. Weet jij al welk spel of welke spellen het gaan worden? Of heb je misschien een heel ander leuk idee? Wij zijn erg benieuwd! Tag ons daarom vooral via Instagram, @123babyshower!

Check hier onze andere blogs!