123babyshower

Alles voor de perfecte babyshower

Wat een eer! Jij bent uitgekozen om een babyshower te organiseren. Super leuk! Maar hoe nu verder? Wat voor thema kies je bijvoorbeeld? Wij vertellen je graag meer over hoe jij een super leuke babyshower kunt organiseren.

Wat is een babyshower?

Een babyshower is een feest om je zwangere vriendin in het zonnetje te zetten. Het staat in het teken de zwangerschap te vieren en de komst van de baby.  Dit wordt gedaan door middel van lekkere hapjes, leuke activiteiten, veel gezelligheid en cadeaus. Dit klinkt natuurlijk super leuk, maar het organiseren van een babyshower kost veel tijd en energie. Het is meestal een verrassing voor de aanstaande moeder.

Wanneer is de beste tijd voor een babyshower?

Het is leuk om een babyshower te organiseren, maar wanneer is de beste tijd om dit te houden? De beste tijd om een babyshower te organiseren is rond de 6e en 7e maand van de zwangerschap. Dat is tussen de 25 en 32 weken. Het is dus handig om te weten hoeveel weken zwanger je vriendin is. 

In deze periode is je vriendin al over de helft van haar zwangerschap, maar de buik is nog niet zo groot dat deze in de weg staat. Daarnaast zijn de meeste zwangere vrouwen rond deze tijd nog goed mobiel en ervaren weinig klachten.

Het is af te raden om een babyshower vóór de 20 weken te organiseren. Niet alleen is geslacht van de baby dan nog niet bekend, maar ook is er nog kans dat er complicaties optreden. Daarnaast zijn de laatste weken van de zwangerschap ook geen aanrader voor een babyshower. Veel zwangere vrouwen hebben dan minder energie en de baby kan ook eerder geboren worden.

Wie nodig je uit?

Als vriendin, moeder of zus zijnde is het soms best lastig om te bepalen wie je allemaal moet uitnodigen voor de babyshower. Is het women only of zijn mannen ook welkom? Daarnaast moet je natuurlijk ook bepalen of je het bij een handjevol vriendinnen laat of ook die verre vriendin van de aanstaande moeder uitnodigt. Je wilt natuurlijk niemand op zijn of haar tenen trappen. Weet je het allemaal niet zo zeker en twijfel je toch? Overleg dan even met de mom to be, ondanks dat het minder een verrassing zal zijn. Ze zal het juist waarderen dat je het even controleert. 

Locaties

De perfecte babyshower organiseren is het doel wat jij intussen voor jezelf gesteld hebt. De mama-to-be even lekker in de watten leggen. Belangrijk voor een babyshower organiseren is een goede babyshower locatie. Daarnaast moet er ook gezorgd worden voor een feestelijke versiering voor een babyshower en moet er gedacht worden aan decoratie. 

Lees alles over babyshower locaties >

Babyshower hapjes

Ook de hapjes zijn erg belangrijk op de babyshower. De aanstaande moeder is immers zwanger en je weet hoe humeurig zwangere vrouwen soms kunnen zijn. Gelukkig is dit humeur meestal wel te verhelpen met lekkere hapjes. Als beste vriendin, zus of moeder weet je als geen ander wat de aanstaande moeder lekker vindt. Daarnaast moet je er natuurlijk ook rekening mee houden dat je er een babyshower-variant van kan maken. Denk bijvoorbeeld aan roze hapjes, wanneer de mom to be in verwachting is van een meisje. Of juist blauwe hapjes wanneer ze een jongetje verwacht. 

Lees alles over babyshower hapjes >

Activiteiten 

Naast de gastenlijst, locatie en hapjes heb je ook invulling nodig voor het programma, want: Wat doe je eigenlijk op een babyshower? Welke activiteiten horen daarbij? Geen zorgen, wij hebben de leukste activiteiten op een rijtje gezet.

Lees alles over babyshower activiteiten >

Zoals je kan lezen staan er dus nog genoeg dingen op je to-do list. Het is verstandig om ruim van tevoren even te vragen wat de aanstaande moeder verwacht bij haar babyshower. Je wilt natuurlijk niet deze speciale dag verpesten. Vraag bij twijfel altijd even bij de aanstaande moeder na, want je wilt het niet op je geweten hebben dat jij degene bent die het heeft ‘verpest’. Namens alle vriendinnen, zussen en moeders die ooit een babyshower hebben moeten organiseren: Good luck!