Hoe organiseer je een babyshower?

Inmiddels is een babyshower in Nederland steeds meer aan het uitbreiden. Tot een paar jaar geleden zagen we het vooral voorbij komen vanuit Amerika, maar babyshowers in Nederland worden steeds meer gewaardeerd. Wil je met alle liefde een babyshower organiseren voor een vriendin, zus of misschien wel familielid? Met behulp van onderstaande tips kun jij zorgen voor een onvergetelijk feest!

babyshower organiseren

Waar moet je beginnen?

Een babyshower organiseren is helemaal niet zo moeilijk als je misschien denkt. Het is vooral belangrijk om goed voorbereid te zijn en op tijd te beginnen met plannen. Vooral het stukje plannen is belangrijk, je wilt natuurlijk dat iedereen aanwezig kan zijn op deze prachtige dag. Om het organiseren van een babyshower zo goed mogelijk te laten verlopen raden wij je aan om dit samen met iemand te doen. Op deze manier kun je onderling taken verdelen en je kunt samen overleggen. Je wilt natuurlijk dat de babyshower een verrassing is voor de aanstaande moeder, daarom is het verstandig om de vader in te lichten en te betrekken bij de babyshower. Samen kun je kijken naar een geschikte datum waarop de belangrijkste personen van de aanstaande moeder er in ieder geval bij kunnen zijn. Ga bij alle genodigden na of ze zelf een cadeautje meenemen of kom met een mooi voorstel om een gezamenlijk cadeau te kopen.

Locatie en activiteiten op de babyshower

Iedereen van de lijst, die je samen hebt gemaakt met de vader van het toekomstige wondertje, is op de hoogte van de datum. Het is nu belangrijk om een locatie te bepalen. De locatie heeft veel invloed op de sfeer op de babyshower. Wil je op een externe locatie het feest vieren? Dan is het belangrijk om tijdig te reserveren en de mogelijkheden te overleggen met hen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een High Tea of lunch in een fijn restaurant. Als je thuis een babyshower organiseert kun je dit doen bij de aanstaande moeder, een vriendin of bijvoorbeeld bij haar moeder. Afhankelijk van het budget, zijn er verschillende plekken geschikt voor een babyshower. Wij hebben een aantal locaties op een rijtje gezet.

Bij een babyshower horen natuurlijk leuke activiteiten. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Denk bijvoorbeeld aan verschillende spellen of een zelfgemaakte quiz. Voor elke babyshower zijn er passende activiteiten mogelijk. Haal inspiratie uit onze 11 babyshower spelletjes

Thema en benodigdheden

Nu de locatie is bepaald en je hebt nagedacht hoe je de babyshower wilt gaan organiseren, is het tijd om de stappen uit te voeren. Als je ervoor hebt gekozen om dit op een specifieke locatie te doen en je hebt gereserveerd, is het een leuk idee om decoratie te scoren. Heb je ervoor gekozen om dit thuis te doen? Dan gaan we aan de slag met decoratie, hapjes, drankjes, spelletjes en het regelen van iets blijvends. Kies een leuk thema voor de babyshower zodat er een gezellige sfeer ontstaat. Dit hoeft geen roze of blauw te zijn. Er zijn nog veel meer thema’s mogelijk. Weet je wat je allemaal nodig hebt voor een babyshower feest?

De uitnodiging

Heb je alles geregeld en is de datum, activiteit en locatie bekend? Dan kunnen de uitnodigingen worden verzonden. Maak een unieke uitnodigingskaart of mail in het thema van de babyshower. Lees hier waar je op moet letten bij babyshower uitnodigingen. Het is handig om een paar dagen voor de babyshower alle genodigden nog een berichtje sturen ter reminder.. Daarnaast is het belangrijk om een smoes te verzinnen voor de aanstaande moeder. Plan een leuke afspraak in om samen te gaan lunchen bijvoorbeeld. Zeker als de babyshower op locatie is zal ze niets doorhebben. Door een afspraak in te plannen ben je er in ieder geval zeker van dat ze daadwerkelijk aanwezig is. 

De laatste tip: maak er een gezellige middag van en geniet samen van dit prachtige moment. Zorg dat de babyshower niet te lang doorgaat en zorg er zeker voor dat de aanstaande moeder niets tekort komt en helemaal in de watten wordt gelegd.

Check hier onze andere blogs!