Een luiertaart zelf maken: verras de aanstaande moeder!

Voor de aanstaande moeder wil je natuurlijk een geweldig cadeau verzinnen, zodat je indruk kunt maken! Tegelijkertijd wil je dat zij iets heeft aan het cadeau, omdat het moeder zijn vrij prijzig is met alle bijkomende producten die nodig zijn voor de verzorging van het kind. De luiertaart is dan ideaal! Maak hem zelf met de volgende tips!

Luiertaart zelf maken

Heb je geen zin om de luiertaart zelf te maken? We inspireren je met kant-en-klare luiertaarten die je eenvoudig online kunt kopen!

Een luiertaart zelf maken: de benodigdheden

Denk vooral aan de luiers en zorg dat je er hiervan genoeg hebt! Zo kom je niets tekort tijdens het maken de luiertaart. We hebben hieronder een checklist voor je neergezet!

  • Denk aan het thema! Zo kun je een blauwe, roze of unieke luiertaart maken.
  • Luiers! Veel luiers. Denk aan ongeveer 60 luiers. 
  • Je kunt denken aan 3 tot 4 lagen van luiers.
  • Inpakpapier of -folie
  • Een bodem/onderkant waar de luiertaart stevig op staat
  • Stokjes van bijvoorbeeld hout voor versteviging
  • Een kaartje met een leuke wens
  • Lint of een slinger als decoratie en voor een mooi geheel
  • Een extra versiering zoals een knuffelbeer
  • Tip: gebruik verschillende maten luiers. De (aanstaande) moeder heeft vaak al kleine maten luiers voor de geboorte.

Het stappenplan

In enkele stappen kun je de luiertaart maken met bovenste benodigdheden: 

Stap 1: Zorg dat de onderkant of bodem klaar ligt. Dit kan karton, hout of een ander stevig materiaal zijn. Je kunt deze al versieren met glitters of andere decoraties, maar dit hoeft niet. 

Stap 2: Rol de luiers zo compact mogelijk op. Neem een elastiekje of stuk touw om deze vervolgens dicht bij elkaar te houden. Wanneer je een mooie ronde hoeveelheid luiers hebt om de bodem te vullen (ongeveer 30 luiers), kun je beginnen aan de tweede laag.

Stap 3: Zorg dat je een of twee stokken in het midden van de onderlaag plaatst, zodat de laag erboven niet verschuift. Herhaal dit totdat je 3 of 4 lagen hebt. 

Stap 4: Als dit klaar is, kun je bijvoorbeeld bovenop de taart een knuffelbeer plaatsen. Vervolgens pak je de taart in met folie of inpakpapier en versier je het met lint, glitters en een strik. 

Ga voor duurzaam met luiers van HappyBear

Bestel je luiers dan bij HappyBear en kies voor wasbare luiers. Deze zijn ontzettend toekomstbestendig en goed voor het milieu. Zo laat je de aanstaande moeder ook nog eens zien hoe duurzaam jij bent. Met de eenvoudige sluiting verschoont zij de baby in enkele seconden. Ook scheelt het de aanstaande moeder kosten. We weten allemaal dat luiers niet goedkoop zijn!

Ben je toch nog op zoek naar een andere manier om de aanstaande moeder te verrassen? Bekijk dan eens deze 4 originele cadeau ideeën.

Check hier onze andere blogs!