Top 10: leukste babyshower spelletjes

Organiseer jij binnenkort een babyshower voor je zus of vriendin? Dan kunnen leuke babyshower spelletjes niet ontbreken! Er zijn een heleboel spellen te bedenken voor op een babyshower. Hieronder hebben wij de 10 leukste voor je geselecteerd.

1. How big is the baby bump?

Misschien wel het bekendste spel op een babyshower: het raden van de buikomvang van de mama in spé. Hoe werkt het? Elke deelneemster knipt een stukje wol af in de lengte waarvan zij denkt dat de babybuik is. Degene die het dichtste bij de werkelijke omtrek ligt, wint het spel.

Nodig: meetlint en bolletje wol (of touw)

2. Luier ruiken

Pindakaas, lavendel, augurk… Verzin het maar en gebruik het bij dit babyshower spel. Vul enkele luiers met een product naar keuze en laat de gasten hier aan ruiken. De antwoorden worden vervolgens op papier gezet. Wie de meeste luiers goed heeft geraden, gaat er met de winst vandoor.

Nodig: babyluiers, producten naar keuze, pen en papier

3. Babyvoeding raden

Het doel van dit babyshowerspel is heel simpel: raad welke smaak de babyvoeding heeft. Zorg dat er verschillende smaken babyvoeding zijn en zorg ook voor een blinddoek bij iedere deelnemer. Degene die de meeste potjes babyvoeding goed heeft geraden wint dit spelletje. Klaar? Proeven maar!

Nodig: babyvoeding en blinddoek

4. Who is this baby?

Van wie is deze babyfoto… Een spel dat absoluut niet mag ontbreken op een babyshower. Zorg dat alle gasten een babyfoto van zichzelf meenemen. Probeer uiteraard ook aan een babyfoto van de zwangere mama te komen. Hang de foto’s op en laat iedereen raden welke babyfoto bij wie hoort. Weet de mama to be alle baby’s te herkennen? En wat maak jij er van?

Nodig: babyfoto’s

5. Babyshower 30 seconds

Een gangmaker op ieder feestje: 30 seconds, maar nu in een baby editie! Maak lootjes met woorden die te maken hebben met zwangerschap en baby’s. Gooi die in een bak en probeer zo veel mogelijk woorden te omschrijven binnen de 30 seconden. Heb je nog een zandloper liggen? Leuk als je die gebruikt! Maar een stopwatch (of een telefoon) werkt voor dit leuke babyshowerspel ook prima.

Nodig: lootjes, bak/kom

6. Blindfolded diaper changing

Als aanstaande mama (en als het goed is ook papa) is een luier verschonen een taak waaraan je niet gaat ontkomen. Het is daarom van belang dat dit op de juiste manier gedaan wordt. Deze taak met blinddoek uitvoeren maakt het er allemaal niet makkelijker op. Precies om die reden is dit een ontzettend leuk babyshower spel! Neem twee blinddoeken en doe deze steeds bij twee gasten om. Wie is er expert in het geblinddoekt verschonen van een babypop?

Nodig: babypoppen, luiers, blinddoeken

7. Wat kost dit babypakket?

Dit babyshowerspel is tegelijkertijd een leuk cadeautje voor de aankomende mama. Haal een leuk mandje en vul deze met allerlei babyproducten, zoals babykleertjes, speentjes, knuffels, verzorgingsproducten, etc. De inhoud van het mandje moet goed te zien zijn, want aan de gasten de vraag “Wat is de waarde van de inhoud van dit babypakket?”.

Nodig: babyspullen, mandje

8. Babyquiz

Zowel de aanstaande moeder als de gasten worden aan de tand gevoeld op hun kennis van zwangerschap en baby’s. Verzamel (of bedenk) weetjes over bevruchting, zwangerschap, babyvoeding etc. en maak hier een leuke quiz van. Laat de deelnemers de antwoorden opschrijven. Degene met de meeste goede antwoorden wint.

Nodig: vragen

9. Rompertjes versieren

Haal een stapel witte (of gekleurde) rompertjes in huis. Het handigste g is om dit in verschillende maten te doen. Op deze manier hebben de mama en de baby er het langst plezier van. Haal verder ook versiersels, zoals textielstiften of strijk emblemen. Vertel de gasten hun creativiteit de vrije loop te laten en je zult versteld staan over de leuke creaties!

Nodig: Rompertjes, textielstiften, strijkemblemen

10. Raad het geslacht

Eigenlijk is dit niet echt een babyshower spel, maar vooral leuk voor de mama to be om na de babyshower terug te lezen. Op invulkaartjes raden de gasten het geslacht, de naam, de lengte en het gewicht van de baby. Hoe grappig is het als iemand de naam weet te raden?

Nodig: invulkaartjes