Een babyshower organiseren tijdens corona

Door alle corona maatregelen lijkt het haast onmogelijk om een babyshower te organiseren voor je vriendin. Alle leuke dingen vallen in de soep. Gelukkig bestaan er voor alle dingen creatieve alternatieven. Met behulp van onderstaande tips zorg je toch voor een onvergetelijke babyshower!

Houd de babyshower buiten tijdens coronatijd

Wanneer je geluk hebt in de tijd van het jaar, kan je de babyshower (deels) buiten organiseren. Op deze manier kan iedereen genoeg afstand van elkaar houden en is de luchtcirculatie prima. Je kan bijvoorbeeld een picknick organiseren in het park en dit leuk versieren met wat ballonnen en slingers. Je kan het gezellig maken door een muziek speaker mee te nemen. Ook zou je het thuis in de tuin kunnen vieren of deels wanneer het huis groot genoeg is. Door de schuifpui bijvoorbeeld open te zetten kan je deels binnen en deels buiten terecht. 

Online babyshower

Als de babyshower buiten geen optie is, dan kan het altijd nog online doorgaan. Dit zorgt wel voor extra voorbereidingen, maar kan net zo leuk zijn als een offline variant. Hier wat tips die je gaan helpen.

  • Licht de gasten op tijd in en zorg voor duidelijkheid. Zorg ervoor dat ze het linkje van meeting ruim van tevoren hebben en dat deze ook werkt. Test ook even of alle gasten ermee overweg kunnen.
  • Zorg voor structuur. Met een stel hysterische vrouwen kan het soms heel gezellig worden. Dit is offline natuurlijk geen probleem, maar online is het wel handig om een gestructureerd programma klaar te hebben. Een hele tijd achter je scherm kan namelijk best vermoeiend zijn. Maak het dus niet te moeilijk en houd de spellen lekker eenvoudig, zodat het voor iedereen gelijk duidelijk is wat de bedoeling is. 

Laat een babyshower pakket bezorgen

Gezellig samen zitten onder het genot van een hapje en een drankje, leuke spelletjes doen.. in principe kan het allemaal op afstand. Door van tevoren een babyshower pakket samen te stellen voor alle gasten, kan je op afstand er toch een gezellige middag of avond van maken. Dit kan je in de babyshower pakket stoppen:

  • Babyshower versiering voor op de achtergrond. Op afstand heeft iedereen toch dezelfde decoratie en lijkt het alsof jullie toch even samen zijn.
  • Alle benodigdheden voor de activiteiten.
  • Wat lekkers! Laat bijvoorbeeld een high tea pakket bezorgen of bak samen op afstand de lekkerste cupcakes. 

Babyshower op afstand tijdens corona

Het is natuurlijk veel leuker om met alle vriendinnen de aanstaande moeder te verrassen met een babyshower in real life. Helaas zit dat er voorlopig nog niet in. Ondanks alles blijft het wel leuk om iets leuks te doen en dit bijzonder moment met z’n allen te vieren. De mommy to be verdient het namelijk om even in het zonnetje gezet te worden. Stuur bijvoorbeeld ook eens een kaartje om te laten weten dat je aan haar denkt. 

Gerelateerd