Babyshower organiseren

 

Wat een eer! Jij bent uitgekozen om een babyshower te organiseren. Super leuk! Maar hoe nu verder? Wat voor thema kies je bijvoorbeeld? Wij vertellen je graag meer over hoe jij een super leuke babyshower kunt organiseren.

Wat is een babyshower?

Een babyshower is een feest om de aanstaande moeder in het zonnetje te zetten. Het staat in het teken van het vieren van de zwangerschap en de komst van de baby. Dit wordt gedaan door middel van lekkere hapjes, leuke activiteiten, veel gezelligheid en cadeaus. Het organiseren van een babyshower is super leuk, maar het kost ook veel tijd en energie.

Wanneer houd je de babyshower?

De beste tijd om een babyshower te organiseren is rond de 6e of 7e maand van de zwangerschap. Dat is tussen de 25 en 32 weken. Het is dus handig om te weten hoeveel weken je vriendin zwanger is. In deze periode is je vriendin al over de helft van haar zwangerschap, maar is de buik nog niet erg groot. Daarnaast zijn de meeste zwangere vrouwen rond deze tijd nog goed mobiel en ervaren ze weinig klachten.

Het is af te raden om een babyshower vóór de 20 weken te organiseren. Niet alleen is het geslacht van de baby dan sowieso nog onbekend, maar ook is er een kans dat er complicaties optreden. Daarnaast zijn de laatste weken van de zwangerschap ook geen aanrader voor een babyshower. Veel zwangere vrouwen hebben dan minder energie en er is een kans dat de baby eerder geboren wordt dan de verwachte bevaldatum.

Wie nodig je uit op de babyshower?

Als vriendin, moeder of zus zijnde is het soms best lastig om te bepalen wie je allemaal moet uitnodigen voor de babyshower. Is het women only of zijn mannen ook welkom? Daarnaast moet je bepalen of je het bij een handjevol vriendinnen laat of dat je ook verre vriendinnen van de aanstaande moeder uitnodigt. Je wilt natuurlijk niemand op zijn of haar tenen trappen. Weet je het allemaal niet zo zeker en twijfel je toch? Overleg dan even met de mom-to-be, ondanks dat het dan geen verrassing meer is. Ze zal het juist waarderen dat je het even controleert. 

Locaties

De perfecte babyshower organiseren is het doel dat jij intussen voor jezelf gesteld hebt. De aanstaande moeder even lekker in de watten leggen. Belangrijk voor een babyshower organiseren is een goede babyshower locatie. Heb je inspiratie nodig om dé perfecte locatie te kunnen kiezen?

Lees hier alles wat je moet weten over babyshower locaties 

Babyshower hapjes

Ook de hapjes zijn erg belangrijk op de babyshower. De aanstaande moeder is immers zwanger en je weet hoe humeurig zwangere vrouwen soms kunnen zijn. Gelukkig is dit humeur meestal wel te verhelpen met lekkere hapjes. Als beste vriendin, zus of moeder weet je als geen ander wat de aanstaande moeder lekker vindt. Daarnaast moet je er natuurlijk ook rekening mee houden dat je er een babyshower-variant van maakt. Denk bijvoorbeeld aan roze hapjes, wanneer de mom-to-be in verwachting is van een meisje. Of juist blauwe hapjes wanneer ze een jongetje verwacht. Als het geslacht onbekend is of ze een meerling van verschillende geslachten verwacht, kun je ook kiezen voor een neutrale kleur als wit of beige.

Lees hier alles over babyshower hapjes

Activiteiten 

Naast de gastenlijst, locatie en hapjes heb je ook invulling nodig voor het programma, want: wat doe je eigenlijk op een babyshower? Welke activiteiten kun je doen? Geen zorgen, wij hebben de leukste activiteiten voor je op een rijtje gezet.

Lees hier alles over babyshower activiteiten

Zoals je ziet, staan er dus genoeg dingen op je To-Do list. Het is verstandig om bij twijfel te vragen wat de aanstaande moeder verwacht van haar babyshower. Je wilt deze dag natuurlijk zo speciaal mogelijk maken. Namens alle vriendinnen, zussen en moeders die ooit een babyshower hebben georganiseerd: Good luck and have fun!